La contaminació i el canvi climàtic són els eixos principals de la vintena edició de Fira Natura, que se celebra a Lleida durant tot el cap de setmana. El certamen ecològic oferirà més de 30 activitats, entre elles exhibicions, tallers o xerrades, durant tres dies i compta amb 105 expositors, quaranta d’ells dedicats a l’alimentació ecològica. Un d’ells és Dpagès, de l’enginyer agrònom i productor de porc ecològic, Martín Ezpeleta, de Solsona, que explica que va decidir, juntament amb la seva dona, apostar per la ramaderia ecològica, perquè creuen que és la més justa amb el medi ambient, els animals i les persones que hi treballen. “No estàvem d’acord amb com s’estava produint el porc convencional i creiem que l’essència de la ramaderia ecològica és que la gent sàpiga qui ha fet el que s’està menjant”. D’entre les activitats d’aquest dissabte, destaca la presentació del llibre ‘El que la terra m’ha donat’, del periodista Lluís Foix o la desfilada de gossos organitzada per la protectora d’Animals de Seròs per promoure les adopcions . Fira Natura espera repetir o superar els més d’11.000 visitants de l’any passat.
ACN