Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

Els escolars de Soses visiten el Poblat Ibèric del Gebut

Avatar photo

La visita, efectuada els dos darrers dies, ha servit per posar en relleu aquest jaciment

Els nens i nenes de l’Escola Jaume Miret de Soses han visitat el poblat ibèric del Gebut en el que ha estat el darrer acte de la Setmana Cultural.
La visita, efectuada els dos darrers dies, ha servit per posar en relleu aquest jaciment i s’ha emmarcat en unes jornades molt enriquidores per als escolars, ja que han fet tota mena de tallers relacionats amb el món iber.
En aquest sentit, cal recordar que Joan Santacana, pedagog i arqueòleg de la Universitat de Barcelona, va oferir dimarts una xarrada a la sala d’actes de l’escola Jaume Miret de Soses, una conferència titulada ‘L’arqueologia com a eix d’un projecte educatiu’ que va servir per presentar el projecte educatiu ‘Fem escola, descobrim Gebut’ al voltant de l’excavació i condicionament d’aquest jaciment ibèric. Aquest projecte és el punt de partida d’una experiència formativa fruit de la col·laboració entre la mateixa Escola Jaume Miret, l’Ajuntament de Soses, el Museu de Lleida, els departaments d’Educació i de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Lleida.
El projecte ha de permetre el coneixement i l’estudi del Gebutcom a centre d’interès per tots els nivells educatius i àrees de coneixement de l’escola. Així, des d’un punt de vista pedagògic, el projecte vol promoure la utilització, per part del professorat, d’una metodologia activa, en la qual l’alumne sigui el protagonista del seu propi procés d’aprenentatge.Durant el desenvolupament del projecte, l’equip docent de l’Escola Jaume Miret comptarà amb l’assessorament i l’acompanyament de tècnics del Servei Educatiu del Segrià, de l’àrea educativa del Museu de Lleida i de professorat de la UdL.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detenen quatre persones per tràfic de drogues a Reus

Notícia següent

Un nou cas de xarampió a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Notícies relacionades