Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

Es celebra el bicentenari del naixement de Bahà’u’llàh

Avatar photo

Els Bahà'ís del vendrell celebren el bicentenari de Bahà'u'llàh amb un acte públic al centre cívic l’estació el dia 26 d'octubre a les 20 hores

Durant l’any 2017 es commemora arreu del món el 200 aniversari del Naixement de Bahá’u’lláh, el fundador de la Fe Bahà’í, i la comunitat bahá’í del Vendrell està organitzant un seguit d’activitats que tindran el seu inici el proper 26 d’octubre amb un acte públic que tindrà lloc a les 20:00 h al Centre Cívic L’Estació del Vendrell.
Milions de persones de pràcticament totes les procedències religioses, culturals i ètniques consideren a Bahà’u’llàh el precursor d’una nova era en la qual, com a resultat de l’esforç concertat de la humanitat, les tiranies i injustícies del passat seran substituïdes per un món de pau, justícia i unitat entre les nacions.
Tal com l’han descrit historiadors de la religió, la figura de Bahà’u’llàh, a qui molts consideren la figura més rellevant i influent del segle XIX, presenta trets únics en la història religiosa i adquireix més rellevància quan el contingut de la seva missatge de pau, unitat i igualtat es correlaciona amb el context del que va emergir: L’Iran (Pèrsia) del segle XIX.
En un moment en què el fanatisme i el desconcert religiós estan protagonitzant amb freqüència l’actualitat, recordar la vida i obra de Bahà’u’llàh -un veritable tribut a la tolerància- sembla tornar-se pertinent. La revelació de Bahá’u’lláh assenyala l’adveniment de la maduresa de la humanitat i per a això es basa en principis com: la unicitat de la humanitat, la igualtat de l’home i la dona, la integració racial, la justícia econòmica, l’educació universal, l’harmonia entre la ciència i la religió, l’adopció d’un idioma universal auxiliar o la creació d’una mancomunitat mundial de nacions que mantingui la pau mitjançant el principi de seguretat col·lectiva, entre d’altres.
La Fe Bahà’í es va assentar a Catalunya a finals de la primera meitat del segle XX. Paulatinament van anar creixent diverses comunitats arreu del territori on es va anar generant un patró de vida comunitària que abraça sense excepció les diferents diversitats culturals del país.
Des de 1997 hi ha presencia de membres de la comunitat bahá’í a la vila del Vendrell. L’any 2007 es va elegir la seva Assemblea Espiritual Local, el consell que administra els assumptes de la Comunitat Bahá’í del Vendrell. Des del primer moment els bahá’ís han col·laborat modestament a la vida ciutadana amb activitats majoritàriament realitzades dins d’una petita xarxa de llars familiars i també amb la participació puntual a les fires d’entitats i diverses activitats en els espais municipals.
Amics i simpatitzants de la comunitat bahá’í del Vendrell estan convidant a las autoritats polítiques i civils, els representants religiosos i a les associacions i entitats de la vila, a compartir aquest homenatge públic a Bahà’u’llàh, el qual inclourà expressions artístiques i l’estrena al Vendrell de la pel·lícula “Llum per al Món” sobre la seva vida i la influencia dels seus escrits, la qual es projectarà a milers de localitats arreu del món durant els últims 10 dies d’octubre.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Jaume Casañas: “El resultats del referèndum i la Vegueria Penedès”

Notícia següent

Resultat final del Festival d’Intevencions Efímeres “A Cel Obert”

Notícies relacionades