Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

Ercros incrementa el seu benefici fins als 9 MEUR

Avatar photo

En l'últim trimestre del 2017, l'empresa química haurà de fer front a la parada i desmantellament de les plantes de producció de clor que operen amb tecnologia de mercuri

Ercros ha tancat el primer trimestre del 2017 amb un benefici de 9,23 milions d’euros, un 15,8% per sobre de l’obtingut en el mateix període de l’exercici anterior que va ser de 7,97 milions d’euros. Segons informa la companyia aquest dimecres a través d’un comunicat, aquest augment d’1,26 milions d’euros és rellevant en haver-se produït en un context de forta pujada del preu de les principals matèries primeres, especialment l’electricitat i el metanol, que han experimentat increments superiors al 50% respecte el primer trimestre del 2016. Per a Ercros, també és indicatiu de la fortalesa mostrada per la majoria dels seus mercats, que a més de generar un major volum de vendes, està permetent un augment dels marges.
Les vendes del primer trimestre del 2017 han pujat a 165,36 milions d’euros, un 14,8% més que les del primer trimestre del 2016, que van ser de 144,03 milions d’euros. A la millora de les vendes hi han participat els tres negocis de la companyia: la divisió de química intermèdia, amb un augment del 18,6% de les vendes; la divisió de derivats del clor, amb un 12,7%; i la divisió de farmàcia, amb un 10,9%.

L’increment de preu de les matèries primeres s’ha reflectit en el capítol de despeses, que en conjunt ha augmentat un 11,6% fins als 155,07 milions d’euros -138,97 milions d’euros en el primer trimestre de 2016. Dins d’aquest capítol, l’epígraf que ha presentat una variació més significativa ha estat el dels subministraments (+25,5%), influït per l’augment del preu de l’electricitat ja comentat, seguit pel dels aprovisionaments (+14,1%), principalment a causa de la pujada del preu del metanol, ja esmentada.

El major increment dels ingressos -17,62 milions d’euros- respecte de les despeses -16,10 milions d’euros-, eleva el resultat brut d’explotació (ebitda) del primer trimestre del 2017 fins als 17,47 milions d’euros, front dels 15,95 milions d’euros obtinguts en el primer trimestre del 2016, un augment del 9,5%.

De les partides del balanç, cal destacar l’augment del capital circulant, en 19,51 milions d’euros, lligat a la major facturació del trimestre, que ha donat lloc, juntament amb la compra d’accions pròpies i al pagament d’inversions, a un increment del deute financer net, de 21,02 milions d’euros, fins a situar-se en els 94,48 milions d’euros.

Durant el primer trimestre del 2017, la Societat ha adquirit 3.106.860 accions pròpies amb un cost d’adquisició de 9 milions d’euros, d’acord amb el pla de remuneració a l’accionista engegat pel consell d’administració. L’adquisició d’aquestes accions minoren el patrimoni net, que quasi no augmenta en el trimestre, malgrat els resultats obtinguts. El consell d’administració proposarà a la pròxima junta general ordinària l’amortització d’aquestes accions.

Previsions de futur i tancament de les plantes de clor amb tecnologia de mercuri
La solidesa de la demanda i de l’entorn econòmic fa preveure que en els propers trimestres es consolidi la tendència del primer trimestre, especialment després d’haver-se frenat l’escalada del preu de l’electricitat dels dos primers mesos de l’any.

D’altra banda, en l’últim trimestre del 2017, Ercros haurà de fer front a la parada i desmantellament de les plantes de producció de clor que operen amb tecnologia de mercuri i la simultània posada en servei de l’ampliació de les instal·lacions amb tecnologia de membrana.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els avis de la Residència d’avis de la Muntanyeta i el Centre de dia Anna Serra visitaran les llars d’infants del municipi

Notícia següent

La Cambra de Tortosa enforteix les relacions amb les dones empresàries d’Aràbia Saudita

Notícies relacionades