El Gremi d’Hotels de Barcelona estudia emprendre accions legals contra la xarxa de 12 pisos turístics il·legals denunciada el passat 29 de març per l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible i el col·lectiu Ciutat Vella no està en venda. El gremi considera que aquestes pràctiques no són exclusives d’aquest cas i ha denunciat que “els més de 10.000 pisos il·legals (40.000 places)” que hi ha a Barcelona suposen una competència deslleial pels hotelers, a més d’un frau fiscal a gran escala. Per això demana a l’Ajuntament i a la Generalitat que adoptin mesures per acabar amb aquesta activitat il·legal, “que és perjudicial pel descans dels veïns i que també incrementa el preu de l’habitatge, de lloguer i de compra”.
A partir dels fets descoberts al suposat pis il·legal del carrer Princesa número 22 “i un cop esgotada la via administrativa”, el Gremi d’Hotels de Barcelona estudia emprendre accions legals contra els gestors i propietaris d’aquesta xarxa de 12 pisos il·legals. El gremi considera que aquestes pràctiques no són exclusives d’aquest cas, sinó que són habituals “en els milers de pisos il·legals que encara operen a Barcelona”.
Així, des del gremi es vol posar fi per la via judicial “als abusos i la impunitat d’aquesta bossa d’economia submergida”, que suposa, segons apunten, una competència deslleial pels allotjaments regulats, que paguen impostos i compleixen les normatives.
El director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, assenyala que aquesta activitat il·legal suposa “una estafa per a la societat”, ja que els propietaris d’aquests pisos, segons diu, “no paguen impostos i expulsen els veïns dels barris de la ciutat”. A més, afegeix que donen una ” mala imatge” als turistes que visiten la capital catalana, “forçant-los a ser còmplices ocultant la seva il·legalitat”.