Un equip del Laboratori de Toxicologia i Salut Mediambiental de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha revisat la literatura cient铆fica disponible sobre la transmissi贸 dels virus respiratoris a trav茅s dels aliments contaminats i han arribat a la conclusi贸 que els virus respiratoris no es transmeten a trav茅s dels aliments si aquests han estat tractats amb condicions higi猫niques.
La investigaci贸 ha demostrat que la temperatura de cocci贸 茅s una forma efica莽 d’inactivar aquests virus, ja que les altes temperatures en disminueixen significativament l’estabilitat i la infectivitat. En l’estudi tamb茅 s’han revisat les condicions ambientals que poden perjudicar l’estabilitat dels virus respiratoris.
L’informe apunta que, encara que alguns aliments frescos -fruites i verdures- podrien actuar com a transmissors de virus o bacteris, l’habitual rentat previ al consum eliminaria la possibilitat d’infecci贸. Les mesures de prevenci贸 i unes estrictes pr脿ctiques d’higiene per als treballadors involucrats en els processos de manipulaci贸 d’aliments aix铆 com per als consumidors s贸n essencials per garantir la seguretat, segons l’estudi.
Finalment, la investigaci贸 determina que menjar en restaurants que compleixin amb tots els protocols establerts no ha de suposar riscos d鈥檌nfecci贸.
Els autors de l’estudi consideren que aquesta conclusi贸 pot ser especialment important per als qui senten certes retic猫ncies en menjar en aquests establiments.