Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

Detinguda la propietària d'una protectora per la mort de gairebé 500 animals al Baix Ebre

La Guàrdia Civil ha detingut la responsable d’una protectora per la seva relació amb la mort de gairebé 500 animals durant una dècada al Baix Ebre. Se li atribueixen els delictes de maltractament animal, falsificació de documents i intrusisme professional, ja que la detinguda exercia les funcions de veterinària sense estar titulada. La dona sacrificava els animals quan estaven malalts o la seva adopció n’era difícil. El punt àlgid es va produir entre els anys 2013 i 2015, quan hi va haver 95 morts anuals de mitjana, segons fonts de la investigació.

La detinguda recollia animals, principalment gossos i gats, de la via pública per rebre una aportació econòmica de les administracions, i podia cobrar entre 300 i 350 euros per l’adopció, segons els agents.

Els investigadors van inspeccionar les instal·lacions de la protectora el setembre passat i van comprovar l’estat dels animals i diverses irregularitats. En concret, l’administració de les vacunes, les expedicions de receptes o en els tractaments veterinaris, que no estaven fets per persones titulades. Durant el registre, els agents van descobrir que la responsable del centre disposava de material quirúrgic, microxips, cartilles sanitàries en blanc, medicaments, vacunes i fins i tot una taula quirúrgica d’operacions. També van verificar que un veterinari titulat li facilitava els microxips i les cartilles sanitàries que després utilitzava.

Per tot plegat, la responsable de la protectora va declarar a les dependències policials i va passar a disposició judicial del jutjat de guàrdia de Tortosa.

Total
0
Shares
Notícia anterior

L’Ajuntament de Roda de Berà suma un nou canal de Telegram a la seva comunicació digital

Notícia següent

Elevat nombre de persones a la façana marítima de VNG, malgrat l'Estat d'Alarma i l'anunci de confinament

Notícies relacionades