Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Demanen 5 anys de presó a dos advocats per estafar més de 171.000 euros a una família de Barruera

Haurien ideat un pla i els hi van oferir els seus serveis d'assessorament jurídic convencent-los per interposar una querella contra dos empreses

Fiscalia de Lleida demana una pena de 5 anys de presó per a dos advocats que exercien a Barcelona en un despatx professional sent socis els dos al 50%, per un suposat delicte d’estafa a una família de Barruera, a la Vall de Boí (Alta Ribagorça). Els fets van tenir lloc l’any 2007 quan, segons el fiscal, amb ànim d’apropiar-se del patrimoni familiar dels perjudicats, a qui coneixien, van idear un pla i els hi van oferir els seus serveis d’assessorament jurídic i els van convèncer per interposar una querella contra dues empreses. Els acusats van fer creure erròniament a les víctimes, que regentaven un negoci familiar, que era necessari dipositar una fiança al jutjat. Aleshores els van dir que tot estava arreglat i pendent de sentència quan en realitat no s’havia presentat la querella, ja que ho van fer un any després, i a més a més no va ser admesa a tràmit pel jutjat. Segons fiscalia la quantitat de diners que els dos acusats haurien estafat a la família és de 171.524,43 euros. El judici tindrà lloc dimecres que ve a l’Audiència de Lleida.
Actualment, encara no es coneix el destí de la quantitat de la fiança – 23.000 euros – que els acusats van demanar a la família per interposar les querelles. Després de demanar aquesta fiança, els acusats, segons fiscalia, fent ús de la confiança que havien aconseguit de la família de Barrera, es van començar a ocupar del seu assessorament fiscal, comptable i jurídic. Els van demanar obrir un compte corrent associat a l’empresa familiar amb un saldo que superava els 30.000 euros que no se sap on són.

A banda de convèncer-los d’engegar aquesta causa judicial, els dos advocats van aconsellar a les víctimes per constituir una societat mercantil i fer diverses inversions. Entre finals de 2007 i maig de 2008, van entregar als acusats un total de 54.000 euros que a dia d’avui, encara no s’han trobat. D’altra banda també haurien carregat a compte de la família suposats serveis prestats durant tot el període que va durar la relació, del novembre de 2006 al setembre de 2008, per un import de 64.524,43 euros. La majoria d’aquests serveis, no s’haurien realitzat mai, com per exemple, fer creure als perjudicats que s’ocupaven de presentar totes les declaracions a l’Agència Tributària, i com que no ho feien la família rebia nombrosos expedients sancionadors.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 − 2 =

Notícia anterior

Fem Poble de Sant Pere de Ribes vol renovar el ROM per fomentar la participació ciutadana als plens

Notícia següent

Els treballadors de BIC Iberia es mobilitza contra les retallades que planteja l’empresa

Notícies relacionades