Dimecres, 12 de juny de 2024
És notícia

Cau un grup criminal acusat de 46 robatoris amb força

Avatar photo

Els integrants del grup, que estava perfectament estructurat, eren originaris de Geòrgia i es desplaçaven en transport públic

Els Mossos d’Esquadra i la policia espanyola han desarticulat un grup criminal format per 18 persones acusats de 46 robatoris amb força a domicilis de Catalunya i algun més a Madrid. Els rols i les funcions estaven perfectament definits. Alguns d’ells es dedicaven a visitar i estudiar detalladament els possibles objectius, com el tipus de porta, nombre de veïns de l’escala i la situació de les portes i marcaven els habitatges en funció de la seva vulnerabilitat. Un altre grup es dedicava a la vigilància de la zona triada, també el dia del robatori; i un altre era l’encarregat de forçar la porta del domicili o bé fer-ho amb el mètode de la radiografia o bec de lloro, entre d’altres. Un cop l’accés estava garantit, un altre grup entrava i cometia el robatori. Una altra de les particularitats és que es desplaçaven als objectius en transport públic. Entre setmana ho feien en tren a l’àrea metropolitana –especialment a Sabadell i Terrassa- i el cap de setmana en metro si era a la ciutat de Barcelona.
Els membres de l’organització formaven part d’un grup georgià establert al Districte de Sant Martí que a l’octubre del 2016 van cometre un robatori amb força comès per tres persones. Els Mossos van constatar que el grup es va separar per formar-ne d’altres amb persones procedents d’altres organitzacions procedents de Catalunya, l’Estat i altres punts d’Europa i que actuaven a l’àrea metropolitana de Barcelona, del Vallès Occidental el Baix Llobregat i a la ciutat de Madrid. Els nous grups tenien contacte entre ells i s’intercanviaven membres i eines per cometre els robatoris. Els rols

Durant la investigació, els agents van saber que l’organització havia enviat un grup a Madrid, localitat on ja havien dut a terme diversos robatoris. Per aquest motiu, es va crear un equip de treball conjunt amb agents de la policia espanyola i a la primera setmana de febrer una patrulla d’aquest cos va avortar un robatori ‘in fraganti’ dels investigats. L’actuació va comportar la detenció de quatre persones que van ingressar al CIE de Madrid.

Finalment, el 27 de febrer es va dur a terme un dispositiu per desmantellar els quatre grups ubicats a l’àrea metropolitana i es van fer vuit entrades i perquisició, sis a Barcelona, una a l’Hospitalet de Llobregat i un altra a Sant Adrià de Besòs. Pel que fa els 46 robatoris dels quals se’ls acusa s’haurien produït a Cornellà de Llobregat (1), a Badalona (2), Barcelona (11), a Madrid (3), a Sabadell (13), a Terrassa (15) i a Vic. (1).

Pel que fa les detencions, es van arrestar 17 persones de nacionalitat georgiana –set a Barcelona, quatre a Sabadell, dos a l’Hospitalet de Llobregat i quatre que ja estaven al CIE de Madrid-. I en una segona fase, el 21 de març, una persona d’origen armeni a qui el grup venia part dels objectes obtinguts en els robatoris. L’operatiu també va permetre recuperar diverses joies, aparells electrònics de valor elevat, eines i material per forçar tot tipus de portes, càmeres per detectar moviment, diverses equips electrònics de seguiments, un dron i productes químics per a la comprovació de la puresa de les joies.

Els arrestats van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 12 de Barcelona, que va ordenar l’ingrés a presó de 16 dels detinguts, entre ells un dels membres del grup que venia els objectes robats, i el reingrés al CIE de Madrid d’un altre.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un conductor dóna positiu en un control d’alcoholèmia a Reus

Notícia següent

Visita temàtica “A les fosques” al Turó de la Seu Vella aquest divendres de 20 a 22 hores

Notícies relacionades