Visita temàtica “A les fosques” al Turó de la Seu Vella aquest divendres de 20 a 22 hores

  Una iniciativa que s’emmarca dins de les Activitats de Primavera que ha organitzat el Consorci que amplien en un 30% l’oferta que ja es va oferir l’any passat

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El Consorci del Turó de la Seu Vella ha organitzat, en el marc de les Activitats de Primavera, la visita temàtica “A les fosques” que es durà a terme aquest divendres, 7 d’abril, de 20 a 22 hores. Els participants podran aproximar-se a la catedral medieval i a un dels seus grans rituals, l’Ofici de Tenebres.

  La Canonja de la Seu Vella serà el punt de trobada de la visita, que finalitza amb una copa de vi de la DO Costers del Segre i té un preu de 10€.

  Els dies de Setmana Santa, fins a les reformes litúrgiques sorgides del concili Vaticà II, estaven plens de formes d’actuar i d’accions amb una clara missió pedagògica. Les mateixes processos que recorrien, i recorren, els carrers d’algunes poblacions, eren, i són, representacions plàstiques i reproducció de les escenes relacionades amb la Passió de Jesucrist. Dins dels temples també hi havia altres activitats com és l’Ofici de Tenebres o Fasos. En els tres darrers dies de la Setmana Santa, dimecres, dijous i Divendres Sant, fins fa mig segle es feia tradicionalment aquest esdeveniment singular.

  El Consorci del Turó de la Seu Vella ha programat un conjunt d’Activitats de Primavera de Lleida 2017, en el qual s’emmarca la dels Enigmes de la Seu Vella, que es va fer divendres passat i altres que es realitzaran fins al mes de juny.

  Les Activitats de Primavera del Turó de la Seu Vella compten amb un ventall variat d’actes culturals, musicals i d’entreteniment, ampliant en un 30% l’oferta que ja es va oferir l’any passat.

  Cal recordar, a més, que la Seu Vella acollirà el nou Festival de Música d’Estiu de Lleida, de manera que el monument acollirà els cinc caps de setmana de juliol els concerts del cicle Concòrdia que fins ara s’havien fet al setembre en un format més reduït.