La superfície d’arrossars del delta de l’Ebre on aquesta campanya se sembrarà en sec es dispara. De les 120 hectàrees on es va aplicar l’any passat (90 hectàrees per iniciativa pròpia dels pagesos), en la campanya d’aquest any, que just acaba de començar, s’emprarà en unes 1.500 o 2.000 hectàrees. Els agricultors confien en un sistema que els redueix els costos (300 euros de mitjana per hectàrea), els evita els efectes de les aus i de plagues com el quironòmids o el caragol maçana, els permet estalviar aigua i reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle i augmenta l’establiment de la llavor. Un dels impulsors de la tècnica, que fa anys que s’usa a Itàlia, Juan Carlos Fornós, gerent d’Ebrecultius, està convençut que si els resultats d’aquesta campanya són òptims, la implantació de la sembra en sec de l’arròs al Delta serà imparable i pot arribar a implantar-se entre un 50 i un 70% de la superfície deltaica. Per al gerent d’Ebrecultius la salinitat no ha de suposar una problema si s’aprèn a gestionar-la i coordinar-la amb aquesta tècnica.
Deixa un comentari Cancel·la les respostes
Notícia anterior
Detingut pels robatoris en un bar i una botiga de roba de la Zona Alta
30 de març de 2017, 15:23