Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

Ángel Redondo, regidor de Festes de Mont-roig del Camp: “Cal deixar la vergonya a casa i voler passar-s’ho bé”

Avatar photo

Ángel Redondo, regidor de Festes de Mont-roig del Camp.

Ara toca Festa Major a Miami Platja. Està tot a punt?
Sí. Ja tenim tot enllestit, estem preparats per començar la festa.

Quin és l’ambient que es viu?
Tenint en compte que estem a l’estiu i que hi ha molts visitants al municipi, es pot dir que la gresca hi és. Enguany presentem moltes novetats, així que podem dir que hi ha una certa expectació al municipi.

Quin és l’acte més emblemàtic de tots els programats?
Caldria destacar-ne tres, ja que són els més multitudinaris. En primer lloc està la Marmusik, un festival que congrega a la platja entre 4.000 i 5.000 persones. En segon lloc les Vaquetes, un acte molt esperat per les penyes i els joves. I, finalment, la Festa Nacional 340, l’acte que reuneix a un major nombre de gent.

I, com a opinió personal, quin acte destacaria?
Particularment, l’acte de la Nacional 340 és el que més m’agrada. És un acte pensat per a tots els públics.

Enguany hi ha alguna novetat a destacar?
En el cas de la festa de la Nacional 340, una de les més participatives, podem trobar un major nombre d’activitats. Com sempre, té concursos i activitats adreçades als més petits. Paral·lelament, la festa té un gran contingut musical apte per a tots els públics, com la batalla de les batucades.

D’altra banda, hi ha un seguit d’actes que són novetats: com ara el Festival Eqüestre o la Festa Holi, per als joves del municipi.

A més, hem aconseguit allargar la durada de la Festa Major. Pensant en els joves, hem separat la celebració de les Vaquetes, que es realitza durant el primer cap de setmana, i després la Marmusik, que es farà durant el segon cap de setmana. Per tant enguany seran vuit dies d’actes programats.

Com animaria a la gent a participar de la festa?
Des de la regidoria, hem presentat un programa el qual volem que sigui molt participatiu. En aquest sentit, hem aconseguit que els actes representin al màxim nombre de sectors poblacionals i, d’aquesta manera, les persones s’animin a participar.

Ens pot donar un consell per gaudir d’una bona Festa Major?
Sobretot, cal deixar la vergonya a casa i voler passar-ho bé. La finalitat és que tothom pugui gaudir d’una bona estona.

Cada cop s’integren actes més ‘exòtics’, com la festa Holi. Què n’opina sobre la inclusió d’aquests?
La Festa Holi és una novetat d’aquest any. Es tracta d’una iniciativa que ha funcionat molt bé a la Mar Festival. Especialment, són els joves qui s’ho passen millor.

Creu que és una bona manera d’incloure als turistes?
En aquest cas, es tracta d’una festivitat hindu. Tot el que sigui novetat, que la gent pugui participar sense cap impediment i que sigui musical, ens assegura que serà una festa que la gaudirà tothom.

I als joves?
És la clau. Sobretot a la costa, de vegades ens centrem en agradar als visitants i, de vegades, deixem de banda a la gent del municipi. En la festa Major no ens podem permetre el luxe que la gent jove s’avorreixi durant aquests dies.

D’altra banda, aquest és el segon any que se celebra la Festa Nacional 340 des de la seva recuperació. Com valora aquest fet?
Després de sis anys la gent l’ha tornat a acollir molt bé. L’any passat va tenir un èxit aclaparador i esperem que en aquesta segona edició es repeteixi el mateix. Durant els dos kilòmetres de carretera que creuen el municipi es podran veure un seguit d’activitats que asseguren la festa. L’any passat, més de 10.000 persones es van apropar a gaudir dels actes programats.

Dos kilòmetres plens d’activitats. És difícil coordinar un esdeveniment d’aquestes característiques?
En aquesta festa hem de destacar que al darrere de l’acte hi ha un grup de persones importants. En primer lloc, hi ha un equip de festes amb una iniciativa brutal, són persones que s’estimen molt la festa i que fan tot el possible per fer-la realitat, superant les dificultats. A més els voluntaris ens ajuden molt durant la jornada. Finalment, la complicitat de la Policia Local per tallar el tràfic és molt important, més quan es tracta d’una carretera tan important com ho és la nacional. Tothom fica el seu gra d’arena perquè es pugui fer aquesta festa.

Amb l’experiència de l’any passat, quines coses s’han millorat?
En general, volem millorar els permisos de tallar la nacional. No és fàcil aconseguir els documents administratius per part del ministeri de Foment. L’objectiu és absorbir la nacional i que sigui domini de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp. Així, podríem crear una via més integrada que uneixi al poble.

Canviat de tema, quin és l’encant de celebrar un festival, com ara el Marmusik, a la vora del mar?
És un espai obert. Tothom pot gaudir de l’entorn meravellós que tenim aquí, sempre acompanyats de bona música.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detingut per agredir un home amb un ganivet a Girona després d’una discussió

Notícia següent

L’Hospital de Bellvitge i l’ICO incorporen tractaments amb radiofàrmacs pels càncers neuroendocrins

Notícies relacionades