Reprenen els treballs de restauració de la imatge de la Mare de Déu de la Cinta

Els treballs els fa el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya a Valldoreix

Treballs de restauració de la imatge de plata de la Mare de Déu de la Cinta. CEDIDA

Els tècnics del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya a Valldoreix (Barcelona) han reprès els treballs de restauració de la imatge de plata de la Mare de Déu de la Cinta. L’obra de Francesc Via del segle XVIII, va marxar de Tortosa el passat 5 de març, pocs dies abans del decret d’estat d’alarma per la Covid-19. Els tallers de reparació de Vallldoreix intervenen en béns culturals únics i irreemplaçables que tenen un gran valor artístic i cultural.

Una vegada han pogut tornar a la normalitat laboral han intensificat els diferents treballs i en el cas de la peça de la Mare de Déu de la Cinta començant pel desmuntatge d’una imatge venerada pels tortosins i tortosines i que processiona pels carrers de la ciutat tots els primers diumenges de setembre.

Com ja es va explicar en el seu dia l’acció ha estat promoguda pel Capítol Catedral i pel Bisbat de Tortosa i sufragada per la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta i el suport de la Cort d’Honor de la mateixa advocació. S’espera que en un mes i mig la imatge estigui de tornada a la capital del Baix Ebre i pugui ser exposada, com està sempre, al Museu de la Catedral de Santa Maria de Tortosa.