‘Escenaplay’, la nova programació d’arts escèniques de VNG a través de plataformes online

El Teatre Principal, l'Auditori Eduard Toldrà i el Centre d'Art Contemporani La Sala oferiran continguts de teatre, música i arts visuals de la mà dels artistes i creadors de la ciutat

Imatge d'un dels grups musicals. Foto: Aj. VNG

Finalitzada la temporada de febrer a juny d’arts escèniques a causa de l’impacte per la Covid-19 en l’organització i celebració d’esdeveniments de mitjà i gran format, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Cultura, ha posat en marxa una nova programació en format digital. ‘Escenaplay’ és la iniciativa que pretén oferir continguts teatrals, musicals i d’arts visuals a través de plataformes digitals i de les xarxes socials municipals. A més a més, la programació compta amb la participació d’actors, músics i creadors del panorama artístic local amb l’objectiu de donar visibilitat als professionals de la cultura de la capital del Garraf.

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha manifestat que “malgrat tenir els equipaments tancats, continuem treballant per oferir continguts artístics i culturals de qualitat i per donar visibilitat als professionals de la cultura que, en el context actual estan vivint situacions molt complicades”. En aquest sentit, la regidora ha explicat que amb la nova programació “hem volgut impulsar sobretot el suport als creadors locals, amb continguts culturals adaptats al context de desconfinament gradual que s’està produint”.

Durant el mes de juny i principis de juliol d’enguany, el Teatre Principal, l’Auditori Eduard Toldrà i el Centre d’Art Contemporani La Sala oferiran aquesta nova programació online a traves de les xarxes socials (Facebook, Youtube live i Instagram) dels mateixos equipaments culturals, així com a través de la plataforma Zoom.

Guillem Albà i el Temporada Alta, des del Teatre Principal

Des de l’escenari del Principal s’enregistraran diversos continguts que s’emetran a través del canal Youtube live i de la plataforma Zoom. En destaca la proposta ‘Guillem Albà parla amb….’, tres entrevistes en les quals l’actor vilanoví conversarà amb altres companys de professió com Sergi López i Sol Picó, L’Estaquirot Teatre i Marcel Gros i amb músics com Judit Neddermann i Stay Homas. Les xerrades volen ser un espai de participació amb el públic per la qual cosa s’habilitarà un sistema per fer preguntes en directe als convidats. La iniciativa ‘Guillem Albà parla amb…, es durà a terme els dimecres 10 i 17 de juny i el dilluns 22 de juny, a les 19h a través de Youtuve live.

A banda els divendres 12, 19 i 26 de juny, a les 21h es podrà seguir en directe des de l’escenari del Teatre Principal una iniciativa que compta amb la col·laboració del Festival Temporada Alta de Girona. Es tracta de la lectura dramatitzada de tres textos guanyadors en diferents edicions del Torneig de Dramatúrgia Catalana d’aquest festival, que es retransmetrà a través de la plataforma Zoom. Els textos escollits són Puzzles, de Marta Aran; Sandra, de Daniela Feixas i Muda, Muda, de Jordi Oriol.

La interpretació de les lectures anirà a càrrec de diversos professionals, tant de casa nostra com de l’escena catalana. Així, Mont Plans i la vilanovina Júlia Barceló interpretaran l’obra Puzzles; Toni Albà i Marta Bayarri interpretaran les dues parelles de l’obra Muda, Muda; mentre que Josep Julien i Elena Tarrats són els dos personatges de l’obra Sandra.

Finalment el divendres 3 de juliol, a les 21h, a través de Youtube live, la vilanovina Anna Serrano presentarà un esbós del que serà el seu projecte escènic No farem pirouettes.

‘En concert’, des de l’Auditori Eduard Toldrà

‘En concert’ és la programació Escena (play) per apropar l’Auditori Eduard Toldrà amb tres propostes musicals de la mà d’artistes locals. La primera proposta serà el dimarts 9 de juny, mitjançant una videotrucada per Zoom amb Vidal Solerjove músic de l’escena vilanovina, amb una important trajectòria amb grups com Els Pets, Joana Serrat o Xavier Calvet i productor també d’altres grups musicals. En aquesta ocasió presentarà, en un format directe i molt proper,  Nou testament (Discos Pinya, 2020),  el seu darrer treball enregistrat per ell mateix des de casa. Vidal Soler estarà acompanyat per Lu Rois, compositora, pianista i cantant, que amb una veu trencadissa i unes cançons carregades de sensibilitat presentarà el seu últim treball Microcosmos.

Diumenge 14, a les 19 h, gaudirem d’Elisabet Raspall interpretant en format duet un repertori triat especialment per a aquesta actuació. Gilbert Bernadó (cello), Jordi Paulí (tenora), Jordi Mestres (contrabaix)i Bill Mc Henry (saxo) són els intèrprets que l’acompanyaran en aquest viatge musical. Finalment, el cicle ‘En concert’ oferirà diumenge 28 de juny a les 19 h, el Quartet de la Camerata a través de Youtuve live. Els integrants de la camerata retran un homenatge al músic vilanoví Eduard Toldrà en el 125e aniversari del seu naixement, amb peces com Vistes al mar, inspirada en els poemes de Joan Maragall, entre d’altres.

Diumenge 21 de juny se celebrarà el Dia Internacional de la Música, una diada que tradicionalment s’havia celebrat de la mà de les escoles de música tocant pels carrers i places de la ciutat. Enguany, les escoles hi seguiran presents a través de les xarxes socials. A més a més, s’ha organitzat una actuació en viu a càrrec del grup Intana, format per Núria Moliner, Guillem Callejón, Jordi Mestres i Ricard Parera, una actuació que es farà seguint la normativa i protocols de seguretat vigents en un recinte pendent de concretar. Les entrades per seguir el concert a través de Zoom, tindran  un preu simbòlic de 3 euros i es podran adquirir als webs del Teatre Principal i l’Auditori Eduard Toldrà.

Visita virtual de l’exposició Cardona, a La Sala

El Centre d’Art Contemporani La Sala ha obert amb aforament limitat l’exposició Armand Cardona Torrandell. Retaules de les gents, barcos, màquines, gats. 1956-1959. A més a més, dilluns 8 de juny es publicarà una visita vidual de la mostra a les  xarxes socials de La Sala. La visita, anirà a càrrec de Xavier Capdet, coordinador de l’exposició, Àlex Cardona, membre de l’Associació Cultural Armand Cardona Torrandell i nebot de l’artista, Àlex Mitrani, conservador d’art contemporani del MNAC, Bernat Puigdollers, crític d’art i Jordi Garrido, crític d’art, que parlaran de l’exposició i de l’obra de l’artista.

La programació del centre d’art contemporani de la capital del Garraf es completa amb el projecte Meló Obert. Espais de creacióuna sèrie de tres càpsules de vídeo que descobriran tres espais de creació d’artistes locals. És un projecte que pretén donar a conèixer els tallers i estudis de creadors locals i la seva manera de treballar.

El 25 de juny es mostrarà l’estudi que comparteixen Raúl Ramos /Pink Morro (dissenyador i artista visual), David d’Eboli (dissenyador i desenvolupador de pàgines web) i  mistercarton (estudi de disseny, comunicació i estratègia).  El 30 de juny, seran els espais de treball  del Col·lectiu l’Aiguacuit, integrat per Viviana Guasch (artista visual), Albert Llobet (artista visual) i Míriam Artigas (artista visual , artterapeuta, i directora del centre  d’expressió plàstica El Taller dels Sentits). Mentre que el 3 de juliol serà el torn del taller del col·lectiu La Via, format per Miquel Porlan (il·lustrador), Paula Esparraguera (editora), Joan Thelorius (grafista i músic), David Ricart Andreu (artista i cooperativista).

Les capsules de vídeo han estat realitzades per videògrafs locals, Gem Bernadó, Marta Cortina i Crispetes Pictures, amb l’objectiu que cadascú hi aportés el seu propi enfocament i s’emetran en obert a través de les xarxes socials de La Sala. Aquest projecte s’inclou en la línia de Suport a la Creació de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de VNG.

Finalment La Sala proposa la iniciativa ‘Art als balcons’. Del 12 al 14 de juny es durà a terme aquest projecte obert a la ciutadania amb l’objectiu que balcons i finestres de la vila es converteixin en aparadors de creativitat i expressió artística. Qui ho vulgui també pot compartir les creacions a Instagram amb el hashtag #artalsbalconsvng.

Consulta tota la programació del Teatre principal, de l’Auditori Eduard Toldrà i del Centre d’Art Contemporani La Sala.