El CoNCA celebrarà el proper plenari a les Terres de l’Ebre

El nou equip vol recuperar la itinerància territorial per tenir “coneixement directe” de la cultura més enllà de Barcelona

La presidenta del CoNCA, Vinyet Panyella, durant l'entrevista amb l'ACN, a la seu del Consell el 17 de setembre del 2019

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) es reunirà el proper 30 de setembre a Mora d’Ebre, recuperant així la itinerància de les reunions del plenari pel territori. La nova presidenta de l’ens, Vinyet Panyella, explica a l’ACN que “una de les primeres coses” que s’han plantejat ella i els seus consellers és avançar en el “coneixement directe” de la cultura arreu del país. I és per això que, reunits el passat mes de juliol, van acordar tornar a celebrar reunions plenàries fora de Barcelona, començant per les Terres de l’Ebre. Unes terres “castigades” per l’incendi de l’estiu i que des del CoNCA visitaran “per conèixer l’ultima hora de la seva realitat i per fer l’acompanyament i el suport” que, insisteix, volen “visibilitzar”.
“És evident que els grans equipaments són a Barcelona, però fora de Barcelona hi ha vida, i molta”, constata Vinyet Panyella després de referir-se a les avaluacions d’equipaments culturals que ve duent a terme el CoNCA.

En aquest sentit, després de prendre possessió del càrrec el passat mes de juliol, la gestora cultural i els nous membres del consell van acordar reprendre les reunions plenàries fora de la capital catalana, segons ha informat en una entrevista a l’ACN. La primera reunió del curs encara va ser a Barcelona, a principis de setembre. La segona, el proper dia 30 de setembre, es farà a Mora d’Ebre.

Panyella explica l’elecció del lloc de la primera reunió del plenari lluny de Barcelona en molt temps perquè es tracta d’unes “terres castigades” per l’incendi de l’estiu passat i on “el món de la cultura” es va mobilitzar per “donar resposta” a aquell “moment tràgic”. “Per conèixer l’última hora de la seva realitat i per fer l’acompanyament i el suport que tenim ganes de visibilitzar”, ha indicat la presidenta. La intenció, afegeix, és visitar “diverses entitats” de la zona aprofitant la reunió a Mora.

“El que aquest CoNCA vol és recuperar la itinerància per tot el país. Escoltar, conèixer i fer-nos càrrec d’aquesta realitat viva que és el territori del nostre país”, conclou Panyella.