Dimecres, 26 de juny de 2024
És notícia

Vox escalfa la precampanya portant Javier Milei i Marine Le Pen

Avatar photo
El partit convoca també representants del govern d’Israel en un acte sobre “moviments patriòtics”

Vox ha convocat aquest cap de setmana un acte sobre “moviments patriòtics” que portarà fins a Madrid representants ultraconservadors i d’extrema dreta d’arreu del món. A una setmana de l’inici de la campanya de les eleccions europees, els de Santiago Abascal han reunit una llista de dirigents encapçalada pel president d’Argentina, Javier Milei, la candidata a la presidència de França, Marine Le Pen, l’exprimer ministre polonès Mateusz Morawiecki, o el ministre israelià Amichai Chikli, entre d’altres. Milei, que fa unes setmanes va protagonitzar un xoc diplomàtic amb Espanya arran d’unes declaracions del ministre Óscar Puente, torna aquest diumenge a l’Estat de la mà de Vox després de fer-ho el 2022.

“En aquesta convenció es donarà un èmfasi especial a la importància de la cooperació de diversos grups del Parlament Europeu de cara a conformar una alternativa davant de deriva centralista i socialista de l’antiga majoria”, expliquen des de Vox. La cita, que també comptarà amb representants de diversos partits de dretes d’Amèrica Llatina, sumarà la participació -telemàtica- del primer ministre d’Hongria, Viktor Orbán; i de la primera ministra italiana, Geòrgia Meloni.

La cita de Madrid arriba després dels contactes mantinguts per Abascal en congressos ultraconservadors i actes de la dreta internacional com la Conferència Política d’Acció Conservadora (CPAC) a Washington o la convenció conservadora europea d’Hongria d’aquest l’abril. El congrés, que espera reunir a simpatitzants i militants de Vox al palau de Vistalegre de la capital espanyola, acabarà diumenge amb un acte amb les intervencions, entre d’altres, del candidat de Vox a les eleccions europees Jorge Buxadé.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Torna a Altafulla una nova edició del Pleamar Vintage Market on es preveu una bona assistència

Notícia següent

Presentada la primera embarcació 100% elèctrica a Catalunya

Notícies relacionades