Dilluns, 1 de juliol de 2024
És notícia

Sánchez acaba la campanya cridant els ciutadans a “donar-se el gust” de derrotar Feijóo

Avatar photo
El president espanyol ironitza sobre la davallada de les expectatives del PP de cara als resultats del 9-J

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha tancat aquest divendres la campanya del 9-J a Madrid en un míting a Fuenlabrada, on ha animat els ciutadans a “donar-se el gust” de veure com Feijóo i Abascal perden les eleccions i donar resposta a les urnes a la conjunció de la dreta i la ultradreta.

Sánchez ha ironitzat sobre la davallada de les expectatives del PP al llarg d’aquesta campanya. “Van començar dient que arrasarien i guanyarien per 10 punts al PSOE, i ara diuen que aquest partit el volen empatar. Doncs perdran el pròxim diumenge, perquè els ‘zurdos’ frenarem la ultradreta a Espanya a Europa com vam fer el 23-J i a Catalunya”.

Els socialistes asseguren que els seus sondeigs interns registren un ascens sostingut de la intenció de vot d’ençà de l’inici de la campanya, amb l’enfrontament amb Milei com a protagonista. Quinze dies marcats per l’ofensiva de la dreta a través dels tribunals que —apunten— han permès retallar la distància amb el PP i que situen les dues grans formacions espanyoles en un empat tècnic.

Sánchez ha estat rebut al Pavelló Fernando Martín de Fuenlabrada (4.500 persones, segons el PSOE) al ritme d’himne de l’alegría i de la cançó ‘Pedro’ de Raffaella Carrà. De fet, el PSOE ha repartit xapes amb un cor i el lema “Zurdos” i “Zurdas”, en resposta implícita a Milei, que els socialistes veuen com un dels revulsius de la remuntada a les enquestes. El PSOE ha emulat d’aquesta manera així el tancament de la campanya del 23-J, quan va repartir xapes de “Perro” i “Perra”.

 

Orgullós de ser ‘zurdo’

El líder del PSOE ha rememorat aquell primer episodi afirmant que contràriament a altres a qui “els molesta que els diguin ultres”, ell està “orgullós de ser ‘zurdo’”. Segons el president espanyol avui “Espanya és més pròspera i està més unida que quan governava la dreta al nostre país”.

També ha fet referència un cop més a la “màquina de fang” de la dreta i la ultradreta amb les iniciatives judicials contra ell. “Ho fan perquè soc el president d’un govern que ha augmentat l’SMI, aprovat una reforma laboral, que és feminista i que deixa enrere els combustibles fòssils”, ha dit.

Per això ha fet una crida als ciutadans perquè responguin a les urnes les manifestacions de l’expresident espanyol José María Aznar, que va dir ‘qui pugui fer, que faci’. “Doncs el pròxim diumenge, qui pugui votar que voti”, ha dit el líder del PSOE.

I en aquest marc ha ironitzat sobre Feijóo, que “va començar la campanya electoral dient que guanyaria per 10 punts”, i ara “està dient que empatarà”, però “el perdrà”. “Guanyarem aquestes eleccions com vam fer el 23-J i a Catalunya, i ho farem per defensar Europa”, ha cridat.

 

Ribera demana el vot contra els que volen una Europa “en blanc i negre”

La cap de llista del PSOE en aquestes eleccions, Teresa Ribera, ha recordat que aquest divendres es compleix el sisè aniversari de l’arribada de Pedro Sánchez a la Moncloa, i ha demanat el vot per consolidar unes dades econòmiques “espectaculars” i apartar els que volen una “Europa en blanc i negre” i els agrada “aixecar el braç”.

 

Zapatero: “Agrairem a Sánchez el que ha fet per Catalunya i Espanya”

L’expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha pres la paraula també en un discurs on ha reivindicat l’aposta del PSOE per la “convivència” a Catalunya i ha afirmat que d’aquí a uns anys s’agrairà a Pedro Sánchez “el que ha fet per Catalunya i per Espanya”.

També ha recordat que és “estrany” que els jutges actuïn durant la campanya electoral, i “el que és insòlit i inacceptable és que la dreta i el PP porti 2.000 dies bloquejant la renovació del CGPJ”. “Qui més respecta el poder judicial és el PSOE, i els que creuen que milloraran la democràcia a través de la via judicial s’emportaran una sorpresa”, ha sentenciat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

300 infants de 8 escoles de Viladecans tanquen el programa Cultura Emprenedora a l’Escola

Notícia següent

Asens sobre el vot dels progressistes: “Si anem a votar frenarem a la dreta i la ultradreta”

Notícies relacionades