Dimarts, 2 de juliol de 2024
És notícia

El PSC vol portar el “només sí és sí” a Europa i protegir el feminisme de l’extrema dreta

Avatar photo
La número 2 del PSOE avisa que la lluita feminista està “en perill” per la mobilització de la ultradreta

La candidata del PSC a les eleccions Laura Ballarín ha apostat per “revisar” la llei de violència de gènere europea per incloure com a delicte les relacions no consentides. “Només sí és sí aquí, a Espanya i a tot Europa”, ha proclamat en un acte electoral sobre feminisme des del CIBA de Santa Coloma de Gramenet, un centre d’atenció integral a les dones. Així mateix, Ballarín ha reivindicat que els socialistes “blindaran” els avenços del feminisme davant l’extrema dreta i treballaran per incloure l’avortament a la carta de drets fonamentals de la Unió Europea. Per la seva banda, la número 2 del PSOE a les europees, Iratxe García, ha alertat que la lluita feminista està “en perill” davant una ultradreta internacionalista “mobilitzada”.

“La papereta del PSOE serà el millor escut contra l’extrema dreta. Davant dels discursos masclistes i misògines, anem a votar el 9-J”, ha afegit Ballarín fent una crida a la mobilització. I és que, segons la candidata socialista, és preocupant que la “dreta tradicional” estigui “blanquejant” els discursos de l’extrema dreta i li obrin la porta al “cor” de les institucions europees.

L’eurodiputada Ballarín ha reivindicat que aquesta última legislatura ha estat la que més s’ha avançat en matèria de feminisme impulsant lleis que “transformen la realitat”. I ha apostat per anar més enllà i seguir avançant.

Per la seva banda, la número 2 de la llista del PSOE ha carregat contra el PP per no donar suport en moments de dificultats i “posar pedres al camí”. “Posen per davant atacar-ho amb l’únic objectiu d’enderrocar el govern d’Espanya. Aquesta ha estat la seva única obsessió i han utilitzat el Parlament Europeu com si fos el Congrés”, ha lamentat.

En aquest context, ha retret als populars que vagin a Brussel·les a parlar malament d’Espanya, del govern de Sánchez i de l’esforç per l’entesa amb Catalunya. Per tot això, ha fet una crida a votar el PSOE el 9-J per “posar fre” al que ha estat fent el PP en els últims anys

García també ha reivindicat que avui hi ha una llei europea contra la violència de gènere “gràcies” als socialistes europeus. I ha alertat que la lluita feminista està “en perill” perquè la ultradreta internacionalista té com a objectiu “destruir el projecte europeu des de dins”. “Volen tornar a etapes obscures passades”, ha afegit.

Tot i així, s’ha mostrat convençuda que la ultradreta no guanyarà les eleccions del 9 de juny. “El 23-J les dones vam dir no a un govern de dreta i extrema dreta, així que el 9-J les dones direm no a un govern de dreta i extrema dreta”, ha afegit.

En la mateixa línia, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha retret als conservadors que s’hagin “rendit” davant l’extrema dreta i posin en discussió la violència masclista. “Com un projecte polític pot tenir les idees confuses?”, ha preguntat. “Més Europa és més feminisme i més ultradreta és posar en dubte el masclisme”, ha conclòs.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Guàrdia Urbana de Barcelona augmenta la seva presència en el torn de nit

Notícia següent

Els Pressupostos Participatius de Roses recullen 230 propostes ciutadanes

Notícies relacionades