Pere Aragonès crida a concentrar el vot progressista en ERC el 12-M

Avatar photo
El candidat avisa que Illa representa les polítiques “més conservadores” de tota la història del PSC

El president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Pere Aragonès, ha fet una crida a concentrar el vot progressista en ERC. En un acte des de la plaça de la Virreina de Gràcia, aquest diumenge, el cap de llista a les eleccions del 12-M al Parlament ha assegurat que el seu és “l’únic partit d’esquerres amb opció de presidir el Govern”.

Aragonès ha apel·lat la gent progressista i d’esquerres del país a “assegurar la victòria” i aconseguir una “màxima mobilització” el 12-M. El cap de llista d’ERC ha negat que el PSC sigui d’esquerres, i ha argumentat que els de Salvador Illa representen les polítiques “més conservadores” de tota la història dels socialistes.

Així, Aragonès ha afirmat que ERC és l’únic partit d’esquerres que té opcions de presidir la Generalitat després del 12-M. Des de la Vil·la de Gràcia, i en l’acte amb el Jovent Republicà —les joventuts de la formació—, el candidat ha demanat concentrar el vot en Esquerra. I ha afegit que només ells defensaran els valors d’esquerres i progressistes.

El president de la Generalitat ha desgranat a continuació els motius pels quals ha negat que el PSC sigui un partit renovador. Aragonès ha apuntat que no pot ser d’esquerres qui ataca la immersió lingüística, critica les polítiques feministes, s’oposa a regular el lloguer de temporada, o qui es vol “carregar” la Ricarda i el territori amb el Quart Cinturó.

No podem deixar Catalunya en mans dels qui gestionen la Renfe, i condemnen el jovent del país a perdre temps i vida”, ha afegit Aragonès. Ha insistit que el PSC ha “comprat l’agenda” a la patronal, i que si Illa presideix la Generalitat tornaran les polítiques conservadores. Així mateix, ha reiterat que les retallades tornaran si Junts arriba a Palau.

Aragonès, que va ser líder del jovent d’ERC (2003-2007), ha parlat després que ho fes la número 10 de la llista per Barcelona i candidata del Jovent Republicà, Mar Besses. També hi ha participat el portaveu de l’organització juvenil, Pol Baldomà.

A Gràcia també hi ha parlat la secretària general d’ERC, Marta Rovira, a través d’un vídeo gravat des de l’exili de Ginebra (Suïssa). La dirigent republicana ha destacat el que ha aconseguit el seu partit mitjançant la negociació amb l’Estat, com ara l’amnistia.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els comuns marquen perfil laborista i apel·len a una “transició ecològica justa”

Notícia següent

Yolanda Díaz demana des de Tarragona reconèixer l’Estat palestí

Notícies relacionades