Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

Comín contraposa els tribunals de “l’autoritarisme” d’Espanya contra els de la “democràcia” d’Europa

Avatar photo
Turull acusa el PSC de “negar el que diuen les urnes” i denuncia que els jutges vulguin fer “d’activistes polítics”

El candidat de Junts al 9-J, Toni Comín, ha assegurat que a Espanya els jutges són “la punta de llança de l’autoritarisme”, mentre que, a Europa, ho són “de la democràcia”.

Així ho ha defensat en un acte a Sagallosa, a l’Alta Cerdanya, des d’on ha tornat a carregar contra el Tribunal Constitucional per voler “alterar” el resultat de les eleccions del 12-M i el 9-J i ha acusat el PSC de ser “els grans subvertidors de la democràcia”. “Contribueixen igual que la resta a carregar-se l’estat de dret”. Al seu torn, el secretari general de Junts, Jordi Turull, també ha acusat els socialistes de voler “negar el diuen les urnes” i ha afirmat que els jutges del Tribunal Constitucional prefereixen fer “d’activistes polítics, tertulians i legisladors”.

“És un escàndol”, ha defensat el cap de llista de Junts a les eleccions europees en referència a la sentència del Tribunal Constitucional que ha anul·lat el vot telemàtic de l’exconseller Lluís Puig de la darrera legislatura catalana.

En aquest sentit, Comín ha reivindicat que l’exili ha posat la justícia espanyola “davant un mirall” amb les decisions dels tribunals d’Itàlia, Alemanya o Luxemburg. “Van col·lapsar i han embogit quan han vist que la seva estratègia ha anat fracassant estrepitosament”, ha assegurat. “—Els tribunals europeus— sempre els han dit que no anaven pel bon camí, que Espanya s’estava saltant drets fonamentals. Això ho ha dit Europa i això ha posat les bases perquè l’estat espanyol hagi de rectificar”.

De nou, el cap de llista de Junts ha tornat a demanar el vot per tal de “blindar” el resultat del 12-M i ha assegurat que els comicis del pròxim diumenge “també s’ha de votar” per la “restitució del president Puigdemont”. “Hem d’anar a votar per això, perquè la restitució està a l’abast”.

Així mateix, ha demanat a ERC “no confondre” amb les condicions que el partit imposa al PSC de cara a un eventual pacte a la Mesa del Parlament o la presidència de la Generalitat. “On s’aconsegueix el pacte fiscal? Al Congrés, amb els vots de Junts, i amb els dels altres, si volen, també”, ha subratllat. Segons el candidat, les línies vermelles imposades pels republicans als socialistes “són una prova entre una manera de negociar i una altra”. “Hi ha qui negocia pagant preus descomunals i innecessaris”.

Al seu torn, el secretari general de Junts, Toni Comín, també ha fet una crida a sortir a votar per “combatre” la cúpula judicial de l’Estat. “Cada dia donen mostres que, a part de jutges, volen fer d’activistes polítics, perquè allà on no arriben les urnes arribin les togues”. També sobre la sentència del Constitucional, Turull ha criticat que aquesta hagi arribat “quan han sentit que els independentistes poden tenir majoria a la Mesa”. “Han dit: aquí s’ha d’actuar. I què han fet’ Doncs, mira, Lluís Puig, tu no podràs votar. Si tens un constipat, sí que podràs, però pel fer de ser un exiliat i dir-te Lluís Puig, no”, ha sentenciat.

 

“El dia que entrem a Catalunya, no ho faré sol, ho farem amb el president Puigdemont, el conseller Puig, i acompanyat de milers de vosaltres”

En la seva intervenció, Comín també ha explicat que de camí a un acte —sense premsa— d’aquest dijous a prop de l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya ha passat “a 15 metres” de la frontera entre França i Espanya.

“He estat a punt de dir, parem un moment i fem un cigarret. Però, he pensat que era millor entrar junts, perquè el dia que entrem, no ho faré sol, ho farem amb el president Puigdemont, el conseller Puig, i acompanyat de milers de vosaltres”, ha afirmat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
Feijóo

Feijóo insta a votar el PP el 9-J per combatre “la corrupció” a Espanya

Notícia següent

Cap de setmana esportiu a Vilanova i la Geltrú amb l’Arena 1000 d’handbol platja

Notícies relacionades