Dimarts, 18 de juny de 2024
És notícia

Albiach aposta per un govern ‘progressista’ a Catalunya i rebutja la repetició electoral

Avatar photo
Els comuns avançaran al novembre la seva Assemblea Nacional, que inicialment estava prevista per al 2025
Albiach

La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha advertit que “l’única opció i majoria possible” a Catalunya és que es conformi un govern “progressista”. En una intervenció al Consell Nacional de la formació ha garantit que treballaran per aconseguir-lo, dies abans de començar les negociacions formals. Segons la dirigent dels comuns, l’única alternativa és la repetició electoral, tot i que no volen contemplar-la. “Tothom ha de tenir clar que nosaltres no, especularem, amenaçarem ni deixarem caure el fantasma de la repetició electoral. Ja n’hi ha prou d’històries i de marejar com fan altres partits”, ha dit. D’altra banda, Albiach ha anunciat que els comuns avançaran la seva Assemblea Nacional al novembre. Estava prevista per al 2025.

Sobre les negociacions, Albiach ha explicat que ja ha traslladat al PSC que negociaran “amb exigència” en els continguts. Per als comuns una de les prioritats serà fer front a la crisi habitacional a Catalunya. També s’ha fixat com a objectius blindar els serveis públics i “endreçar” el model productiu català.

Albiach no contempla que es pugui repetir les eleccions i ha criticat que altres formacions “deixin caure aquest fantasma”. De fet, un dels partits a qui ha acusat de voler repetir les eleccions és Junts. Segons la dirigent, el partit liderat per Carles Puigdemont “somia i desitja” la repetició dels comicis.

Les negociacions per a la Mesa, “profundament decebedores”

D’altra banda, Albiach s’ha referit a la constitució del Parlament i, en concret, de la Mesa, que va tenir lloc el dilluns. Els comuns van intentar negociar una Mesa “progressista” que estigués presidida per ERC. Finalment, els republicans es van decantar per un acord amb Junts i la CUP i per garantir la majoria independentista a la Mesa.

La dirigent dels comuns ha assenyalat que va ser “una oportunitat perduda”, ha afirmat que va ser “profundament decebedor” i ha retret a ERC i la CUP que “regalessin” la presidència a Junts. “Tot i que no és cap sorpresa, va en la línia del que han fet fins ara”, ha afegit.

Avançament de l’Assemblea Nacional

La dirigent dels comuns també ha aprofitat el Consell Nacional per informar que les tres coordinadores de l’espai -Eva Candela, Ada Colau i ella mateixa- han coincidit que cal avançar l’Assemblea Nacional de la formació. En un inici estava prevista per al 2024 i finalment serà el novembre del 2024, uns mesos abans.

Albiach ho ha atribuït al cicle electoral, que ha admès que no ha tingut uns bons resultats per als comuns, i al fet que no han tingut “ni un segon per aturar-se, pensar i reflexionar”. La líder dels comuns creu que aquest avançament “és la millor demostració de l’ambició” que té l’espai per “aconseguir majories, transformar i ser avantguarda”. “Començarem aquest procés per oxigenar-nos, tenir noves idees i noves persones, per obrir portes i finestres i encarar l’enfortiment ideològic i organitzatiu dels comuns”, ha explicat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
andorra frontera

Detingut a la frontera d’Andorra amb 400 grams d’haixix

Notícia següent
parque infantil archivo

Mor Enzo, el petit de 4 anys que va resultar ferit en un parc de Barcelona

Notícies relacionades