Diumenge, 14 de juliol de 2024
És notícia

Vilafranca serà la Ciutat del Bàsquet Català l’any 2025

Avatar photo
La regidora Gemma Romeu ha explicat que, amb la designació, es reforça la capitalitat esportiva de Vilafranca

Aquest dimarts 18 de juny la sala Pau Boada de la Casa de la Vila ha acollit l’acte de designació de Vilafranca del Penedès com a Ciutat del Bàsquet Català 2025 i la signatura dels compromisos d’actuacions per part de la Fundació Bàsquet Català i l’Ajuntament de Vilafranca. L’acte ha comptat amb la presència de Francisco Romero, alcalde de Vilafranca del Penedès; Ferran Aril, president de la Fundació del Bàsquet Català (FBC) i de la Federació Catalana de Basquetbol (FCB); Gemma Romeu, regidora d’Esports; Marcel Esteve i Jordi Tarrida, representant la Secció Esportiva Casal Vilafranca, i Ernesto Ginebra, en representació del Club Esportiu Xamba, els dos clubs de bàsquet de la ciutat.

La regidora Gemma Romeu ha explicat que, amb la designació com a Ciutat del Bàsquet Català 2025, es reforça la capitalitat esportiva de Vilafranca. “La ciutat respirarà bàsquet tot l’any, amb diversos esdeveniments esportius, socials i culturals, organitzats amb la col·laboració dels dos clubs de bàsquet de Vilafranca. Són dos clubs potents que fan una gran tasca dia a dia”, ha afirmat.

Per la seva banda, Ferran Aril es mostrava “molt satisfet i orgullós d’haver pogut escollir Vilafranca com a Ciutat del Bàsquet Català. Esperem que aquesta capitalitat serveixi per enfortir aquest esport a la Vila i reforçar la gran feina que fan els dos clubs de bàsquet en l’àmbit de base i dels equips superiors”.

Finalment l’alcalde Francisco Romero remarcava que els valors de l’esport com “la solidaritat, l’esperit de superació i el treball en equip ens interessen tant a la pista com a fora per assolir una societat cohesionada”. L’alcalde ha felicitat la trajectòria dels dos clubs de bàsquet de la Vila, “perquè sense ells no hauríem pogut plantejar aquesta candidatura. Volem que els esdeveniments esportius de primer nivell que acull la Vila serveixin per enfortir el teixit seu esportiu. Segur que d’aquest any de bàsquet a Vilafranca en quedarà un llegat important”.

A principis d’any es preveu que hi hagi un acte d’inauguració de l’esdeveniment i la presentació de la imatge oficial de Vilafranca del Penedès com a Ciutat del Bàsquet Català 2025 i les activitats previstes durant tot l’any.

 

Projecte iniciat l’any 2000

La Fundació del Bàsquet Català va començar, l’any 2000, un projecte ambiciós: la designació, cada any, d’una ciutat, poble o vila de Catalunya com a “Ciutat del Bàsquet Català”. La finalitat d’aquesta iniciativa és doble: per una banda el reconeixement dels homes i dones del bàsquet del territori, que han propiciat el seu desenvolupament, creixement i popularització, i d’altre significar també aquells àmbits territorials on els homes i dones del bàsquet troben serioses dificultats per dur a terme l’activitat basquetbolística i hi és necessari un recolzament i un suport incondicional que faci més conegut el bàsquet i els valors formatius de la seva pràctica.

Les ciutats designades per la Fundació del Bàsquet Català com a “Ciutat del Bàsquet Català” han estat: Lleida 2000, Girona 2001, Mataró 2002, Tarragona 2003, L’Hospitalet 2004, Badalona 2005, Manresa 2006, Castellar del Vallès 2007, Sitges 2008, Blanes 2009, Tortosa 2010, Vic 2011, Terrassa 2012, Castelldefels 2013, La Seu d’Urgell 2014, Granollers 2015, Sant Fruitós de Bages 2016, Sant Cugat del Vallès 2017, Calella 2018, Reus 2019, Balaguer 2020-21, Banyoles 2022-23 i Martorell 2024.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

9 + twelve =

Notícia anterior

L’Hospital Comarcal d’Amposta celebra vuitanta anys d’història

Notícia següent
Altafulla

Altafulla recull les propostes de l’alumnat de la Portalada per a la futura plaça

Notícies relacionades