VÍDEO: Un nen de 13 anys mata la seva mestra amb un ganivet i fereix quatre persones més

El nen, alumne de vuitè, ha estat detingut i s'estan investigant les causes de la seva agressió. S'especula amb el bullying.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Drama en una escola pública de São Paulo, Brasil: un alumne de 13 anys va matar a ganivetades una mestra i quatre persones més van resultar ferides. L’agressor va ser detingut, mentre investiga si era víctima de bullying.

La víctima mortal, Elizabeth Tenreiro, de 71 anys, va morir després de ser traslladada a l’hospital. Segons va informar la Secretaria de Seguretat Pública de la ciutat, la més gran del Brasil, els ferits són dos mestres i dos alumnes, que resten internats a l’hospital amb un pronòstic estable.

PATIA BULLYING?

Els fets van succeir a l’hora d’entrar a classe. Alguns companys assenyalen que l’agressor era víctima d’assetjament i que l’anterior setmana s’havia barallat amb altres alumnes, i a partir d’aquest fet havia cercat, a través del seu telèfon mòvil, a internet informació a fets semblants que havien succeït.

L’alumne va entrar amb una màscara de calavera i armat amb un ganivet en una aula, abraonant-se sobre la professora a la qual va ferir a l’esquena i al cap. Després va seguir atacant altres mestres i alumnes. Afortunadament, va poder ser immobilitzat per Cintia, la professora d’educació física, que va mostrar una actitud valenta i heroica, i entregat a la policia.

En una carta de l’alumne als seus familiars, el noi els demana disculpes per allò que farà, però els explica que fa anys que cova tristesa i odi a l’escola i que ningú sembla adonar-se’n: “Bulliyng, tristesa i odi: la combinació perfecta per a criar una ment podrida i acabar fent alguna bestiesa” -conclou el noi a la carta. Sens dubte, esfereïdor i trist.

UN CAS MASSA FREQÜENT

El governador de Sao Paulo, Taricisio de Freitas, va enviar un missatge de condol “No tinc paraules per expressar la meva tristesa per la notícia de l’atac a estudiants i professors a l’EscolaThomazia Montoro. L’adolescent de 13 anys ja va ha estat atrapat i els nostres esforços estan enfocats a ajudar els ferits i atendre les seves famílies”.

D’altra banda, els pares dels alumnes es van reunir a la porta de l’escola i van denunciar casos recurrents de racisme a la institució entre els estudiants, va indicar el canal GloboNews.

D’aquesta manera, el Brasil va registrar 12 atacs amb morts a escoles els darrers 20 anys per part d’exalumnes, segons l’ONG Instituto Sou da Paz.