Un nadó de 6 mesos és gairebé devorat pels ratolins. Els pares, a presó

Un cas esfereïdor de negligència infantil que ha estat a punt de costar la vida a un nadó de 6 mesos.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La policia nord-americana ha detingut tres adults per un lamentable cas de maltractament infantil, on un nadó de sis mesos gairebé va ser menjat viu pels ratolins. L’incident va tenir lloc el 13 de setembre passat a Evansville, Indiana, on els serveis d’emergència van rebre la trucada d’un pare, assenyalant que havia trobat el seu nadó de mig any cobert de sang.

Quan el menor va arribar a l’hospital, els metges li van trobar més de 50 mossegades de ratolins al front, galtes, nas, cuixes, peu i dits.

Segons els mitjans locals, “tenia mossegades al braç dret, des del colze fins a la mà, i  li faltaven parts de tots els dits, amb els ossos al descobert”. Quan li van prendre la temperatura estava a només 34,5°C.

A causa de la gravetat de les seves lesions, va ser traslladat fins a un centre hospitalari d’Indianapolis, on li van haver de fer una transfusió de sang per salvar-li la vida.

NEGLIGÈNCIA CRIMINAL

A causa de la negligència, la policia va detenir els seus pares, David i Angel Schonabaum, i la seva tia, germana del seu pare, Delaina Thurman.

La portaveu de la policia d’Evansville, la sergent Anna Gray va qualificar el terrible incident com un dels casos més greus de negligència infantil que havia vist en les seves dècades de carrera.

Segons el que han reportat les autoritats, a la casa dels Schonabaum també hi vivien els seus altres dos fills de tres i sis anys, a més dels dos fills de Thurman de dos i cinc anys. La policia va trobar que l’habitatge estava desordenat, ple d’escombraries i excrements de rosegadors.

Després de ser detingut, David Schonabaum va relatar que tenien “problemes” amb els ratolins des del març i que una empresa d’exterminadors estava tractant la casa.

Malgrat aquestes explicacions, hi ha una evidència addicional que assenyala que l’1 de setembre dos dels cinc nens van reportar a la seva professora que els rosegadors els havien mossegat els dits dels peus mentre dormien.

Aleshores, quan personal del Departament de Serveis Infantils d’Indiana es va presentar a l’immoble per investigar la denúncia de l’escola, però Thurman va negar els fets, assenyalant que els nens s’havien “rascat” amb el marc dels seus llits.

S’espera que els tres adults involucrats en el cas de maltractament infantil del nadó i els altres quatre nens siguin processats per negligència.