Un repte viral de TikTok deixa 4 adolescents morts

Els joves morts tenien entre 14 i 17 anys i dos més van resultar ferits

Les xarxes socials poden tenir molts beneficis per la gent jove, especialment per a aquells amb més dificultats per socialitzar, a l’hora que faciliten la intercomunicació.

Però també poden tenir efectes nocius sobre la població, i els joves són precisament les persones més vulnerables a aquests efectes.

Un d’aquests exemples són els “reptes” que els més joves viralitzen a les xarxes sense adonar-se que poden ser perillosos, fins al punt que alguns provoquen la mort.

És el cas d’un repte viral de TikTok que, presumptament, hauria deixat 4 adolescents morts i 2 més ferits als Estats Units.

 

El “repte Kia”

Concretament, els fets van succeir a la localitat de Buffalo, on 4 joves d’entre 14 i 17 anys van morir en un accident de trànsit.

Segons les autoritats locals, el vehicle que conduïen havia estat denunciar per robatori prèviament. El cotxe va xocar a gran velocitat i 5 dels seus ocupants van sortir disparats, morint 4 d’ells.

Els altres dos ocupants van resultar ferits, un d’ells de poca gravetat i que va rebre l’alta poc després.

Ara, els investigadors sospiten que un repte viral de TikTok podria estar darrere de l’accident. Aquest repte, pel que sembla, anima els joves a arrencar un vehicle sense la clau, servint-se de carregadors de telèfons mòbils.

És conegut com el “repte Kia” i ja hi ha hagut casos similars per tot el món des de l’estiu. Així, els joves es graven engegant el cotxe sense clau i en alguns casos van més enllà i fins i tot el condueixen.

Això sembla que és el que va passar a Buffalo amb terribles conseqüències per a ells.