El dilluns 17 d’octubre l’Espai Cultural La Lira de Tremp acollirà una jornada de cuina centrada en el producte més emblemàtic del Pallars: el corder.
Aquesta proposta d’“Al teu gust aliments del Pallars”, el programa de l’Ajuntament de Tremp que treballa per la difusió, el posicionament i la millora del sector agroalimentari del Pallars, i la Fundació Alícia s’adreça a professionals en actiu del sector de la restauració, estudiants de cuina i altres professionals vinculats a la ramaderia de l’oví. Tot i que la jornada està oberta a curiosos i amants de la cuina en general.
En el decurs de la jornada tindran lloc demostracions de cuina a càrrec de xefs convidats, com Xixo Castaño (Malena, Gimenells) i Joel Castanyé (La Boscana, Bellvís) i Anjalina Chugani (Soul Spices) i Marc Puig-Pey (Fundació Alícia) i xefs pallaresos, com Llorenç Aguilar (Lo Quiosc, Talarn) i Meritxell Tartera i Francesc Torrents (Hotel Pessets, Sort), Marina Pàmpols (Lo Bueno, Tremp) i Mariano Gonzalvo (Lo Paller del Coc, Surp).
Així mateix, el sommelier David Seijas (del projecte “Gallina de Piel Wines”) conduirà un maridatge de corder amb vins del Pallars, i també oferiran conferències sobre la ramaderia de l’oví, el seu maneig i l’origen, la professora d’investigació a INGENIO (SIC-UPV), Marta Guadalupe i l’investigador de la UAB, Alejandro Sierra Sainz-Aja.
L’objectiu d’aquesta jornada és oferir un espai de formació i divulgació per a professionals de tot el país, al territori d’origen i reivindicar el valor de la carn de corder tant per les seves qualitats nutricionals i organolèptiques, com per la importància del manteniment dels ramats i els pastors. Els conductors de la jornada seran el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, i la seva responsable de projectes d’innovació, Adriana Gálvez.
La Jornada “La cuina del corder del Pallars” forma part de les sessions per a professionals del programa d’activitats del CORDEVI, el festival gastronòmic del Pallars: www.festivalcordevi.cat.