Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Tremp acull la jornada de cuina ‘Al teu gust’ centrada en el corder

Avatar photo

L’Ajuntament de Tremp i la Fundació Alícia organitzen una jornada per a professionals entorn de la cuina de la carn de corder del Pallars

El dilluns 17 d’octubre l’Espai Cultural La Lira de Tremp acollirà una jornada de cuina centrada en el producte més emblemàtic del Pallars: el corder.

Aquesta proposta d’“Al teu gust aliments del Pallars”, el programa de l’Ajuntament de Tremp que treballa per la difusió, el posicionament i la millora del sector agroalimentari del Pallars, i la Fundació Alícia s’adreça a professionals en actiu del sector de la restauració, estudiants de cuina i altres professionals vinculats a la ramaderia de l’oví. Tot i que la jornada està oberta a curiosos i amants de la cuina en general.

En el decurs de la jornada tindran lloc demostracions de cuina a càrrec de xefs convidats, com Xixo Castaño (Malena, Gimenells) i Joel Castanyé (La Boscana, Bellvís) i Anjalina Chugani (Soul Spices) i Marc Puig-Pey (Fundació Alícia) i xefs pallaresos, com Llorenç Aguilar (Lo Quiosc, Talarn) i Meritxell Tartera i Francesc Torrents (Hotel Pessets, Sort), Marina Pàmpols (Lo Bueno, Tremp) i Mariano Gonzalvo (Lo Paller del Coc, Surp).

Així mateix, el sommelier David Seijas (del projecte “Gallina de Piel Wines”) conduirà un maridatge de corder amb vins del Pallars, i també oferiran conferències sobre la ramaderia de l’oví, el seu maneig i l’origen, la professora d’investigació a INGENIO (SIC-UPV), Marta Guadalupe i l’investigador de la UAB, Alejandro Sierra Sainz-Aja.

L’objectiu d’aquesta jornada és oferir un espai de formació i divulgació per a professionals de tot el país, al territori d’origen i reivindicar el valor de la carn de corder tant per les seves qualitats nutricionals i organolèptiques, com per la importància del manteniment dels ramats i els pastors. Els conductors de la jornada seran el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, i la seva responsable de projectes d’innovació, Adriana Gálvez.

La Jornada “La cuina del corder del Pallars” forma part de les sessions per a professionals del programa d’activitats del CORDEVI, el festival gastronòmic del Pallars: www.festivalcordevi.cat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Localitzen la presència d’un llop a l’Alt Empordà

Notícia següent

Un terratrèmol sorprèn els veïns del Ripollès i la Cerdanya

Notícies relacionades