Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

Més de 2.000 manifestants protesten a Puigcerdà contra els Jocs Olímpics d’Hivern 2030

Entre 2.000 i 2.500 persones, segons xifres de la Policia Local de Puigcerdà, s’han manifestat aquest diumenge al municipi per protestar contra la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030, una xifra que ascendeix a més de 5.000 segons la plataforma Stop JJOO, l’organitzadora.

Els manifestants han portat pancartes de ‘Per un Pirineu viu, aturem els Jocs Olímpics’, ’30 dies de festa, 30 anys de misèria’, i ‘No als Jocs espanyols’.

En unes declaracions als mitjans, el portaveu d’Stop JJOO, Bernat Lavaquiol, ha instat el Govern a buscar alternatives als Jocs pel Pirineu, i ha qüestionat si la Generalitat acatarà el resultat de les urnes “quan surti un no”.

També ha animat la ciutadania a continuar-se organitzant en contra dels Jocs: “No ens podem quedar aquí ara que ens hem començat a alçar”.

I la portaveu Helena Guillén ha criticat no comptar amb un informe d’impacte ambiental, uns pressupostos, ni “un projecte pel Pirineu i la seva gent”, i ha lamentat que el Govern només inverteix a fer propaganda a favor de la candidatura, en les seves paraules.

Ha destacat que cal un canvi a un “model sostenible capaç de millorar les condicions de vida” que garanteixi un futur digne pel Pirineu, i ha dit que el Govern hauria d’invertir en sectors que tinguin futur més enllà del 2030, que permetin fer front a l’emergència climàtica.

La manifestació ha comptat amb el suport i col·laboració de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i els grups parlamentaris CUP i els comuns, que han exigit al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que aturi la candidatura.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Greu baralla a punyalades en un restaurant de Tarragona

Notícia següent

Girona Temps de Flors bat rècord d’assistència

Notícies relacionades