Tremp se suma a la campanya ‘Tracta’m bé’

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Espai Cultural la Lira ha acollit aquest dimarts 15 de juny una jornada en motiu del Dia Mundial de la presa de consciència de l’abús i els maltractaments a les persones grans. El punt central de la jornada ha estat la presentació de la campanya ‘Tracta’m bé’, impulsada per l’àrea de benestar de l’Ajuntament de Tremp i el Consell Comarcal del Pallars Jussà. La iniciativa ha agafat el model de campanya creada pel Consell Comarcal del Solsonès, amb el propòsit de prevenir els maltractaments a les persones grans i fomentar el bon tracte i els valors positius cap a aquest col·lectiu, com a mètode de prevenció i sensibilització.

La jornada ha començat amb la benvinguda de l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, on ha afirmat que hi ha un gran silenci entorn dels maltractaments a la gent gran i que el silenci acaba sent còmplice d’aquests maltractaments. Per tant, un dels objectius és conscienciar la ciutadania i treballar amb els més petits per prevenir  aquestes conductes d’abús.

Per la seva banda, la regidora de Benestar de l’Ajuntament de Tremp, Rosa Melines, ha presentat la jornada i remarcat la capacitat de la societat de canviar les actituds discriminatòries i posar la mirada en el futur posant el nostre granet de sorra per a transformar la societat fent-la més acollidora, més justa, més igualitària i més cohesionada. Amb la implementació de la campanya ‘Tracta’m bé’ podrem posar aquest granet de sorra prevenint els maltractaments a les persones grans i fomentar el bon tracte.

La jornada ha compt amb la ponència de Montse Pinenda, amb la conferència Les dones grans i les violències masclistes: mai és tard per parlar-ne. Montse Pineda, ha posat sobre la taula l’acceptació cultural i social que tenen moltes conductes i situacions masclistes.  Ha insistit en la necessitat de trencar el silenci per tal de posar destapar moltes d’aquestes situacions masclistes que fins ara ens han semblat normals i no ho són. Hem de poder parlar de les conductes masclistes i no convertir-les en tema tabú, si no se’n parla serà molt difícil deixar de patir situacions d’abús i violència.

Les tècniques del Consell Comarcal del Solsonès, han explicat les accions que es duen a terme per implementar la campanya ‘Tracta’m bé’, un seguit d’accions que  invlucrena diferents sectors de la societat com són les escoles i el comerç. Es preveu que la mirada del ‘Tracta’m bé’ sigui un paraigües en el qual Tremp pugui desenvolupar actuacions diverses que impliquin a tota la població i que afavoreixin el bon tracte, i una visibilització positiva de les persones grans.

La cloenda de la Jornada ha anat a càrrec de Pilar Vizcaino, tècnica de la subdelegació del Gobierno, mostrant satisfacció perquè cada vegada més municipis se sumin a campanyes que puguin prevenir i conscienciar a la població sobre conductes de violència i maltractament.