Dimarts, 23 de juliol de 2024
És notícia

Maria Vergés nova síndica de la Val d’Aran

L'exsíndic Francés Boya nomenat director general per al Repte Demogràfic seguirà com a conseller del govern aranès

Maria Vergés (Unitat d’Aran) ha estat nomenada, aquest dijous en un ple extraordinari, síndica d’Aran en substitució de Francès Boya qui ha deixat el càrrec per ocupar el de secretari general per al Repte Demogràfic tot i que seguirà com a conseller del govern aranès.

La recentment estrenada síndica ha explicat que ostentar aquest càrrec és un “compromís i responsabilitat” i ha afegit que “no es tracta d’una reestructuració del govern” sinó simplement “d’agafar el testimoni de l’exsíndic Francés Boya”. Vegés ha apostat per seguir treballant amb els projectes de legislatura que ja estant “encarrilats” al Conselh Generau.

La síndica d’Aran ha afegit que “és un orgull” pel poble aranès que Francés Boya ostenti un càrrec al govern espanyol i creu que l’Aran en pot sortir afavorit. Vergés ha explicat que la decisió d’acceptar el càrrec de síndica ha estat “meditada i compartida” amb tots els consellers del govern.

Entre els principals reptes, Vergés ha destacat la candidatura de la Val d’Aran a Reserva de la Biosfera, el projecte de sostenibilitat turística dotat amb 2,5 milions d’euros, el projecte de gestió forestal o el HUB d’innovació en territoris de muntanya.

Boya ha afirmat que conservarà el seu compromís amb el govern d’Aran com a conseller, donant suport als departaments de Bombers-Emergéncies i Nous Tecnologies i Innovació.

Francés Boya ha afegit que “la Secretaria General per al Repte Demogràfic és també una gran oportunitat per donar suport a projectes iniciats pel Conselh Generau per convertir la Val d’Aran en un territori referent d’innovació en zones rurals i de muntanya”. Ara, Francés Boya s’ocuparà de les mesures per revertir la despoblació i millorar la cohesió territorial.

El síndic d’Aran ha deixat el Conselh a la meitat del seu segon mandat, tenint en compte que ja va estar al capdavant d’aquesta institució entre el 2007 i el 2011. La qüestió de la despoblació rural i com frenar-la ha estat una de les que ha anat treballant durant la seva carrera política. Així, ho va plantejar tant durant la seva etapa com a senador socialista (2011-2015), com quan era diputat provincial a la Diputació de Lleida (2015-2019), a més de com a president de l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

16 − seven =

Notícia anterior

Demà es restableix el doble sentit de circulació a la Via de Sant Ignasi de Manresa

Notícia següent

Detenen a Barcelona un pres que feia sis mesos que s’havia fugat de Quatre Camins

Notícies relacionades