La víctima de l’accident al túnel del Cadí tenia 21 anys i era veïna de Terrassa

La via es va reobrir passades les 23.00 hores

La conductora d’un turisme que va morir aquets dimecres en un accident al túnel del Cadí aquest dimecres tenia 21 anys i era veïna de Terrassa. El sinistre va tenir lloc a les 19.58 hores al quilòmetre 129 de la C-16, al terme municipal d’Urús, quan hi va haver una col·lisió entre un camió frigorífic i un turisme.
El turisme es va incendiar i la conductora d’aquest, C.S.A, va perdre la vida. El conductor del camió va resultar ferit menys greu i va ser traslladat a l’hospital de la Cerdanya. Com a conseqüència del sinistre, el Túnel va activar el pla d’autoprotecció i en va tancar l’accés. La via es va reobrir cap a les 23.13 hores i la situació es va normalitzar.
Arran de la incidència, es van activar set patrulles dels Mossos d’Esquadra i dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Pel que fa als Bombers de la Generalitat, en rebre l’avís de l’accident van activar un dispositiu format per 12 dotacions terrestres. Les primeres dotacions que van arribar al lloc van extingir l’incendi que hi havia al turisme implicat, maniobres en les quals el personal de túnel ja hi estava treballant i es va poder sufocar ràpidament, evitant així que es propagués per la instal·lació.

Un cop sufocat i valorat l’abast de l’accident, part del dispositiu de bombers es va poder desactivar, i es van mantenir quatre dotacions treballant fins que es van emportar els vehicles de l’interior del túnel i es va restablir la circulació. D’altra banda, van fer sortir la resta de vehicles del túnel sense que hi hagués conseqüències.

Amb aquesta víctima, són 62 les persones que han mort en accident de trànsit, 23 de les quals motoristes, segons dades provisionals del Servei Català de Trànsit (SCT).