La dotzena edició del cicle “Parlem de Formatge” -cicle organitzat per l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell- s’iniciarà el pròxim dijous 24 d’agost amb el taller “Fes el teu formatge de pasta filada”, a càrrec del formatger Salvador Maura.
El taller tindrà lloc a la formatgeria Mas d’Eroles d’Adrall, a les 16h, i durarà unes dues hores aproximadament. Els i les participants elaboraran un formatge de pasta filada amb llet de vaca, sota la supervisió del mateix formatger. Un cop finalitzat, podran emportar-se el formatge que han elaborat a casa.
Pasta filada és una tècnica en la fabricació de formatges italians. Els formatges fabricats amb aquesta tècnica se sotmeten a un tractament de plastificació i pastat del mató fresc en aigua calenta. Gràcies a aquest tractament el formatge obté una estructura fibrosa.
L’activitat té un cost de 12 € i un aforament limitat a 10 persones. Per a participar-hi cal fer una inscripció prèvia amb llista d’espera a: https://agenda.laseu.cat/espaiermengol/
Salvador Maura
Salvador Maura i Rayó es va iniciar en l’elaboració de formatges artesans l’any 2001, creant la Formatgeria Mas d’Eroles a Adrall, a l’Alt Urgell. Maura és enginyer tècnic en explotacions agropecuàries i un dels fundadors de l’Associació de Formatgers Artesans del Pirineu.
Maura forma part de la Junta de l’Associació de Formatgers Artesans dels Pirineus, de l’Associació Artesans Alimentaris del Pirineu, del TRAU (Turisme Rural Alt Urgell) i també és soci d’ACREFA.