Mor l’home que es negava a abandonar l’Hospital de la Seu després de 8 anys ingressat

El centre reclama 30.000 euros a la seva família per les despeses ocasionades

Antonio Mas, l’home que es negava a abandonar l’Hospital de la Seu d’Urgell on feia vuit anys estava ingressat, ha mort. Aquest veí de Peramola havia rebut l’alta hospitalària feia dos anys, però no volia marxar del centre hospitalari al·legant que no podia pagar la plaça a la residència de gent gran on el volien traslladar.

En unes declaracions a TV3 el passat mes de març, quan aleshores tenia 79 anys, Mas explicava que li pagaven 800 euros de pensió i que a l’hospital en pagava 480, molt menys del que li costava pagar-se una residència pública o privada com li havien buscat des dels serveis socials.

L’home assegurava que només abandonaria La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell si l’obligava un jutge o bé si l’expulsaven per la força. “Ja en parlarem, si marxaré o em trauran en una bossa de plàstic”, deia. Finalment, va morir el passat mes de juliol a causa d’una pneumònia i les malalties prèvies que tenia, tot i que la mort no s’ha conegut fins ara.

El Diari Segre ha avançat la notícia de la mort i ha informat que ara el centre hospitalari està demanant 30.000 euros a la família de l’Antonio Mas per les despeses ocasionades durant la seva llarga estada. Segons el mateix mitjà, la família de la víctima hauria rebutjat pagar aquests diners.