Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

La Seu d’Urgell cedeix a l’Institut Català de la Salut la Sala Polivalent del Centre Cívic per a ubicar-hi els gestors COVID

Avatar photo

Es preveu que l’espai pugui servir com a punt de recollida de mostres i possibles visites si hi hagués un increment de l’activitat

Les proves PCR de l’Alt Urgell es deriven a l’Hospital de Meritxell d’Andorra per minimitzar el temps de resposta. Foto CEDIDA

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha cedit a l’Institut Català de la Salut una part de la Sala Polivalent del Centre Cívic i un despatx de manera gratuïta i fins al setembre de 2021. El CAP de la Seu d’Urgell ubicarà en aquests espais els gestors COVID que s’han incorporat recentment per fer el seguiment i control dels contactes dels pacients contagiats. A més, es preveu que l’espai pugui servir com a punt de recollida de mostres i possibles visites si hi hagués un increment de l’activitat.

Durant l’estiu s’instal·larà una paret retràctil dins la sala polivalent que permetrà dividir la sala en dos espais separats amb entrades i sortides independents. D’aquesta manera, segueix la col·laboració entre les institucions per fer front a la pandèmia i es preparen les instal·lacions municipals davant un possible increment de casos en el futur pròxim.

Cal afegir que des d’avui, les mostres de PCR realitzades a l’Alt Urgell es processen a l’Hospital de Meritxell, en comptes de fer-ho a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida com  fins ara. Aquest canvi permetrà tenir el resultat de la prova el mateix dia si la recollida es realitza al matí o l’endemà a primera hora si es fa a la tarda.

Aquesta novetat facilitarà  la tasca de l’equip d’atenció primària i salut pública que ha de fer el control dels casos i el rastreig dels seus contactes. Aquest fet ha estat possible en el marc de col·laboració en matèria sanitària entre la Seu d’Urgell i Andorra, com n’hem tingut altres exemples durant la pandèmia de la COVID19.

Segons manifesta l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, “per fer front a aquesta pandèmia cal la col·laboració de totes les administracions per tal d’anticipar-nos a les necessitats i estar preparats per donar resposta als possibles rebrots que hi puguin haver fins que no hi hagi una cura o vacuna efectiva”.

Tanmateix, “és fonamental reduir el temps de resposta dels resultats de les PCR de casos sospitosos i facilitar la feina dels professionals per tal de tallar les cadenes de contagi. En aquest sentit, la col·laboració amb Andorra ha estat vital i agraeixo la implicació del Departament de Salut de la Generalitat i del  Govern d’Andorra, especialment del seu ministre de Sanitat, Joan Martinez Benazet, per haver-ho fet possible” afegeix Fàbrega.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La nova terrassa de La Fira Centre Comercial permetrà als seus clients gaudir de les seves consumicions

Notícia següent

El Teatre Bartrina retorna els imports dels espectacles suspesos per la Covid

Notícies relacionades