Vila-seca celebra un Sant Jordi ple d’activitats al Jardí del Castell

La majoria d’actes es poden seguir al canal youtube Vila-seca.cat

Vila-seca enguany celebrarà un Sant Jordi amb una quinzena d’actes que tindran lloc, principalment, al Jardí del Castell de Vila-seca. 

Per començar a escalfar motors, hi hauran diverses presentacions de llibres. La primera presentació va tenir lloc el passat dissabte 10 d’abril amb el llibre “La casa dels avis” de Vicenç Villatoro, presentat pel periodista vila-secà Xavier Graset. Demà dimarts 13 d’abril es presentarà la col·lecció “Club Victòria” a càrrec de Blanca Pujals i el dijous 15 tindrà lloc la presentació de “L’home que va viure dues vegades” de Gerard Quintana i a càrrec d’Isona Passola. 

La propera setmana s’iniciarà amb la presentació del número 2 de la revista Emprius del Centre d’Estudis Vila-secans, a càrrec d’Àxel Baiget. Això serà el dilluns 19 d’abril, dia en què també es donarà a conèixer la pàgina web de l’Agrupació Cultural de Vila-seca, a càrrec de Josep Ramon Pujals i David Melero.

 

Per últim, tancarà l’acte la presentació del vídeo “Por, fam, memòria” d’Aida Arjona, Andrea Crespo, Irma Díaz i Rut Ulrich, totes elles alumnes de l’Institut Ramon Barbat. El dimarts 20 d’abril Ramon Tremosa presentarà el seu llibre “Catalunya, potència logística natural: l’Estat contra el mercat” que anirà a càrrec de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura.

 

L’última presentació tindrà lloc el dimecres 21 d’abril amb “La memòria salvada” de Josep Llop Tous, i a càrrec de Maria Estradé i Manuel Rivera. Totes aquestes presentacions es duran a terme al Jardí del Castell a les 18.30 h i bona part d’elles aniran acompanyades d’actuacions musicals a càrrec dels alumnes del Conservatori de Música de Vila-seca. 

 

La Diada de Sant Jordi, divendres 23 d’abril, s’iniciarà amb les tradicionals parades de llibres i roses que romandran obertes des de les 10 del matí i fins a les 9 del vespre. Tothom que vulgui gaudir de la Cantata de Sant Jordi dels alumnes de les escoles de Vila-seca, ho podrà fer accedint a la Sala Polivalent del Castell, on serà projectada.

 

Entre les 17.00 h i les 18.30 h hi hauran diverses activitats per als més petits, organitzades per la Biblioteca i la Ludoteca Tot Joc. Finalment, i per tancar, els actes de la Diada, a les 19.15 h es lliuraran els premis de la VIII edició del Concurs de Fotografia Albert Iturria i a les 19.30 h tindrà lloc una festa popular que finalitzarà amb un concert de músiques del món i una ballada de sardanes. 

 

D’altra banda, cal recordar que enguany torna “Efímera. Art al carrer” amb el disseny de l’espai urbà a càrrec dels alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Reus de la Diputació de Tarragona, al Jardí del Castell, i l’exposició d’escultures amb llibres a càrrec dels alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona de la Diputació de Tarragona, que es podran trobar en diversos punts del Centre Històric de Vila-seca: la plaça d’Estudi, el Portal de Sant Antoni, la plaça de l’Església, la plaça de Voltes, el carrer del Compte de Sicart, la plaça de l’Església Vella i el Jardí del Castell. 

 

La Biblioteca de Vila-seca, per la seva part, organitza l’activitat “Explica’ns ‘El teu Sant Jordi’” a les seves xarxes socials de Facebook i Twitter des del 19 al 23 d’abril i el dijous 22 d’abril a les 17.30 h hi haurà un taller virtual de disseny i impressió d’un punt de llibre en 3D per a infants de 8 a 10 anys. Les inscripcions es podran fer a través del telèfon 977 39 13 63 i el WhatsApp 610 79 38 13.