Vila-seca celebra el Dia Internacional de les Dones

Vila-seca celebra el Dia Internacional de les Dones amb un total de 6 actes que donaran el tret de sortida el proper 6 de març i finalitzaran el 16 d’abril

Vila-seca celebra el Dia Internacional de les Dones amb un total de 6 actes que donaran el tret de sortida el proper 6 de març i finalitzaran el 16 d’abril. A més d’aquests actes, cal recordar que el Casal de la Dona de Vila-seca va organitzar dies enrere l’exposició “Dones de Ciència”, que es va poder visitar fins al 26 de febrer al Mercat Municipal.

El primer dels actes programats, tindrà lloc el dissabte 6 de març a les 10.30 h al Casal Popular El Rebotim, el qual acollirà un taller de menstruació conscient i sostenible. Organitzat pel Centre d’Estudis Vila-secans Maria Elena Maseras, podeu aconseguir-ne més informació escrivint al correu pinedavase@gmail.com.

El dilluns 8 de març hi haurà l’acte institucional del Dia Internacional de les Dones a la 1 del migdia, durant el qual es llegirà el manifest. L’acte es retransmetrà en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Vila-seca, el qual properament informarà de l’enllaç a través del seu facebook.

El dijous 11 de març la Biblioteca de Vila-seca, en col·laboració amb el Centre d’Estudis Vila-secans Maria Elena Maseras, organitza el Club de lectura feminista virtual: “Feminisme per al 99%”. Podeu obtenir més informació de l’acte a bm.vila-seca@vila-seca.cat o trucant als telèfons 977 39 13 63 o 676 05 34 55.

El dissabte 13 de març tindrà lloc un taller per aprendre a cosir una compresa de tela, a les 10 del matí a la plaça d’Estudi. Per aquesta activitat, organitzada pel Centre d’Estudis Vila-secans Maria Elena Maseras, cal recordar que les places seran limitades i que es podrà demanar més informació trucant al telèfon 662 45 15 65.

Del 15 al 29 de març tindrà lloc el curs virtual Comunicació Inclusiva i Llenguatge No Sexista, d’una durada de 10 hores. Un altre curs virtual, aquest de 30 hores, serà el d’Empoderament i Lideratge Femení i tindrà lloc del 16 de març al 16 d’abril. Els dos cursos han estat organitzats per l’Ajuntament de Vila-seca  i el Servei d’Ocupació i Creació d’Empresa. Per a més informació, cal trucar al 977 39 43 25.

A més d’aquests actes, cal destacar que l’Ajuntament de Vila-seca juntament amb les Associacions de Dones de Vila-seca, han elaborat un vídeo biogràfic de l’Elena Maseras titulat “Maria Elena Maseras: somnis, tenacitat, igualtat”.

D’altra banda, també es pot visitar al web https://bit.ly/3b4xPvD  els 10 llibres “Amb veu de dona” que ha seleccionat la Biblioteca de Vila-seca, especialment per commemorar el Dia Internacional de les Dones.