Vila-seca aplicarà un recàrrec del 50% de l’IBI als habitatges buits de grans tenidors

La mesura respon als acords de Vila-seca en Comú amb el govern en matèria tributària

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha donat a conèixer avui la incorporació a les ordenances fiscals per a l’any 2021 d’un recàrrec de l’Impost de Béns Immobles (IBI) de fins al 50% als grans tenidors de pisos buits, principalment entitats bancàries i fons voltors.
La mesura afectarà els pisos de fons voltors i bancs que es trobin desocupats amb caràcter permanent sense causa justificada durant més de dos anys. L’objectiu de la mesura és posar en circulació un major nombre de pisos en règim de lloguer per estimular l’oferta d’habitatge i aconseguir preus més assequibles.

Mario Téllez, portaveu de Vila-seca en Comú, ha afirmat que aquest recàrrec va dirigit a empreses voltor i grans bancs que tenen pisos desocupats i no han mostrat mai cap interès a posar aquests pisos en el mercat. Es pretén incidir en el mercat i punxar la bombolla especulativa existent.

El regidor també ha assegurat que continuaran negociant per aconseguir altres mesures per afavorir el dret d’accés a l’habitatge com ara la bonificació de l’IBI dels pisos destinats a lloguer social o la cessió temporal de pisos buits de grans tenidors.

Segons dades del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, a Vila-seca consten un total de 68 pisos buits propietat de grans tenidors i desocupats amb caràcter permanent sense causa justificada durant més de dos anys.