El desproveïment de gel s’està fent notar en els diferents punts de la geografia espanyola. A més de la necessitat d’usar més glaçons per estar patint un dels estius més calorosos dels últims anys, l’elevat preu de l’electricitat, ha portat a múltiples fàbriques a reduir la producció.
Els estocs s’han vist afectats i les empreses vaticinen que fins a final d’estiu no hi haurà suficient gel per a satisfer la demanda. Mentre alguns supermercats han optat per limitar la compra de bosses de gel, l’hostaleria recorre a la fabricació pròpia.
Una altra mesura adoptada pels establiments, molt més polèmica, és la de cobrar un suplement als clients pel gel, alguna cosa que queda reflectit en els comptes de diversos bars com si fos un producte més.
Una usuària ha publicat com li han arribat a cobrar fins a un euro en concepte de suplement pel gel en un hotel de Tarragona, una quantitat molt superior a la de pocs cèntims que fins al moment havia aplicat algun local.
El preu de cada cafè , a la terrassa de l’Hotel Plaça de la Font, és de 3,10 euros. Però, el més sorprenent és que l’establiment ha cobrat 0,50 cèntims per cada glaçó