UGT tanca el 2023 amb majoria sindical en el sanejament urbà de les comarques de Tarragona

El mapa de representació que situa UGT amb un 66,2% del total de delegats electes en sanejament urbà a les comarques de Tarragona

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Les de Vila-seca han tancat la seqüència d’eleccions sindicals de 2023, donant un mapa de representació que situa UGT amb un 66,2% del total de delegats electes en sanejament urbà a les comarques de Tarragona, que aplega més de 1.500 treballadors i treballadores.

A Vila-seca, darrer procés electoral de 2023, UGT ha aconseguit la majoria del Comitè d’Empresa amb 3 delegats i el 63,5% dels vots, mentre CCOO obtenia 2 delegats i el 26,5% dels vots.

Amb aquesta majoria del 66,2%, UGT renova una majoria sindical absoluta que ja suma més de 30 anys de confiança dels treballadors i treballadores del sector a les nostres comarques. A més, UGT compta amb majoria sindical en 6 dels 8 Comitès d’Empresa del sector i està present en els altres 2.

Pel que fa al còmput general de representació sindical en sanejament urbà al Camp de Tarragona, les dades fan evident el domini ugetista: UGT (66,25%); CCOO (14,3%); USOC (11,7%); STR (5,2%); CGT (2,6%). D’un total de 77 representants sindicals entre Comitès d’Empresa i Delegats, UGT n’acapara 51, per 11 de CCOO, 9 d’USOC, 4 STR i 2 CGT.

Des d’aquesta majoria sindical en el sector, UGT aposta per promoure un canvi radical i definitiu en els processos de licitació de noves contractes futures, tant d’ajuntaments com serveis mancomunats, per tal que es dimensionin econòmicament i organitzativament amb criteris justos i objectius, descartant “les licitacions que busquen duros a 4 pessetes” i que afecten directament la negociació col·lectiva, a les condicions laborals i al manteniment dels llocs de treball.

Àngel Martín de Sande, secretari general de sanejament urbà de la UGT, ha fet una valoració molt positiva d’aquests resultats: “Després de més de 30 anys, mantenir una majoria sindical tan àmplia és el resultat d’un profund compromís amb els companys i companyes que dia darrere dia netegen els nostres carrers i places. Els seus interessos marquen la nostra acció sindical”.

A més, ha afegit: “Ara tenim 4 anys de mandat als ajuntaments i consells comarcals per tal de girar aquesta manera de fer licitacions que tant ens ha perjudicat en els darrers anys. En aquest tema serem inflexibles i per això començarem per convocar una convenció sindical per tal de fixar les bases d’una nova forma de fer en les licitacions públiques del nostre sector i obtenir un compromís exemplar d’ajuntaments i consells comarcals. Personalment, aquesta serà la meva fita prioritària en el futur”.