Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Teodoro Fuster, exalcalde de Creixell, condemnat a 6 anys d’inhabilitació

Avatar photo

Teodoro Fuster és condemnat per un delicte de prevaricació. Va contractar il·legalment a treballadors i treballadores durant el seu mandat

Teodoro Fuster, exalcalde de Creixell, ha estat condemnat a 6 anys d’inhabilitació per un delicte de prevaricació.

Fuster hauria aprovat contractacions de treballadors sense cap partida pressupostària ni cap plaça vacant en l’administració pública. Segons fonts, l’alcalde hauria contractat persones per aconseguir una millor reputació de cara al poble.

Teodoro Fuster va estar avisat per parts del consistori als plens i per part de l’oposició, ja que tot l’Ajuntament veia la inexistència dels treballs demanats. L’acusat va contestar a la vista que ell no coneixia detalls dels decrets ni coneixia els informes, favorables o desfavorables, ell només firmava els decrets que li arribaven.

Un dels testimonis indica que els contractes que es feien a treballadors eren sense partida pressupostària, sense lloc de treball, sense publicitar-se i sense candidats.

La persona que accedeix a un càrrec públic té l’obligació de conèixer el contingut del seu càrrec, les normes i els procediments per l’exercici d’aquestes. Doncs bé, el Jutjat Penal Nº4 de Tarragona apunta que ha quedat provat que existia aquest coneixement, ja que en tots els decrets analitzats s’incloïa l’informe desfavorable del secretari interventor. Dins d’aquests informes s’esmentava la inexistència del lloc de treball en la plantilla, la manca de consignació o dotació pressupostària, la manca d’urgència i la manca d’un concurs o concurs oposició.

Teodoro Fuster era coneixedor dels informes desfavorables i dels requeriments i protestes contínues que es feien als plens de l’Ajuntament de Creixell.

En l’anunci de les llistes per les eleccions municipals del 28 de maig de 2023, s’anunciava a Fuster com l’últim de la llista de Valents a Creixell.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

13 − nine =

Notícia anterior

Ton Amat: “Volem ajudar la gent i donar solucions als seus problemes el més ràpid possible”

Notícia següent

A presó 3 detinguts a Tortosa per robatoris amb violència i intimidació

Notícies relacionades