L’Escola d’Adults de la Canonja es prepara per iniciar un nou curs acadèmic

Els cursos que s’ofereixen, supeditats a la demanda i a places limitades, inclouen una formació bàsica, un aprenentatge i millora de la llengua catalana i castellana.

L’Ajuntament de la Canonja ofereix un nou curs acadèmic garantint el dret a l’educació de l’alumnat adult del poble dins els programes que ofereix la seva Escola municipal i de manera presencial durant tot el curs 2021-2022, sempre que les autoritats sanitàries i de protecció civil no prenguin noves mesures ocasionades per la COVID-19.

Com a conseqüència de la pandèmia de COVID-19 es continuarà aplicaran les mesures de prevenció, seguretat i higiene que dictin les autoritats competents en la matèria, per tal de garantir la salut a totes les persones assistents.

Davant d’aquesta situació que vam viure l’any passat i que encara arrosseguem, la regidora d’ensenyament, Lucía López, explica que el curs passat no es va haver de suspendre l’activitat educativa, simplement es va anant adaptant al compliment de totes les mesures sanitàries i de seguretat, mesures. “Mantenir la presencialitat en aquestes condicions ha estat gràcies a tots, Ajuntament, docent i sobre tot a l’alumnat que amb gran capacitat de resiliència ho ha afavorit, adaptant-se a la situació i traient més profit al seu aprenentatge en augmentar l’atenció, la concentració i la dedicació. Em sento molt orgullosa del seu treball i de la seva força de voluntat”.

Els cursos que s’ofereixen, supeditats a la demanda i a places limitades, inclouen una formació bàsica, un aprenentatge i millora de la llengua catalana i castellana.

FORMACIÓ BÀSICA: L’objectiu d’aquests estudis és que les persones adultes aprenguin a llegir, escriure o bé que millorin la seva ortografia, expressió escrita i lectura i facin càlculs elementals. Així mateix es realitzen pràctiques d’estimulació cognitiva amb blocs de: atenció, memòria, lògica i càlcul mental.

S’organitza en tres nivells que inclouen tres àrees de coneixement: la llengua, les matemàtiques i el coneixement del medi social i natural.

CURSOS DE CATALÀ: Aquests estudis tenen com a objectiu que les persones adultes assoleixin un grau de competència per comunicar-se i expressar-se per escrit en llengua catalana .

S’ofereixen 5 nivells: Inicial, Bàsic, Elemental, Intermedi i de Suficiència.

CURSOS DE CASTELLÀ: Son estudis que pretenen capacitar, a persones adultes estrangeres de coneixements orals i/o escrits bàsics de llengua castellana per tal que es puguin defensar en situacions i converses quotidianes de vida social i laboral, alhora que es fomenta el coneixement i la participació en la nostra societat (costums, festes, organització, etc…).

També des de l’Escola  s’organitzen sortides de caire cultural i lúdic i s’impulsa la participació en actes promoguts per altres col·lectius i entitats del poble, sempre que es puguin realitzar en condicions de seguretat degudes a la crisi pel coronavirus.

El període de preinscripció es durà a terme del 2 al 10 de setembre i posteriorment es farà la matriculació del 13 al 17.

L’atenció i orientació a les persones interessades es farà preferentment mitjançant el telèfon 696 15 79 73, en horari de dilluns a divendres de 9 a 13 h i les tardes dels dilluns de 16 a 20 h, o bé presencialment al Castell de Masricart, en el mateix horari, així com per correu electrònic a escolaadults@lacanonja.cat.