L’Ajuntament presenta el llibre “La Canonja, 10 anys de la Municipalitat”

Ahir al vespre, l’Ajuntament de la Canonja va presentar el llibre “La Canonja, 10 anys de la Municipalitat”, editat pel mateix Ajuntament

L’acte, que es va celebrar al nou edifici d’usos polivalents ÈPOCA de la Rambla 15 d’abril, va comptar amb la presència de l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz Martínez, l’exalcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros Casanova, com a testimoni i també protagonista de l’acord per la recuperació de la municipalitat signat entre els dos consistoris, i Francesc Roig i Queralt en representació del teixit associatiu canongí. També hi van assistir regidors i exregidors del municipi, els diferents testimonis presents en el llibre i representants de les diferents entitats canongines.
Durant l’acte, que va ser conduit per la periodista canongina i coordinadora de l’elaboració del llibre, Mercè Veciana, l’alcalde Roc Muñoz, molt emocionat durant el seu discurs, va destacar que el procés de recuperació de la municipalitat “ha estat un procés fantàstic i complicat, però sobretot des del consens” i va explicar com aquesta llarga lluita iniciada per una associació de veïns sempre s’ha treballat per unanimitat .
Josep Fèlix Ballesteros, també va parlar des de “la memòria i el cor” i va explicar com va conèixer les reivindicacions de la Canonja des del discurs amable de l’alcalde Canadell i més endavant de Roc Muñoz, com aquests arguments van anar calant fins que, va explicar bromejant, “els resultats de les eleccions del 2003 van catalitzar l’inici del procés” .
Francesc Roig, remarcant la importància del teixit associatiu del poble, va animar a mirar enrere per evitar errors del passat, a no quedar estàtics, a afrontar el futur amb valentia i generositat i aglotinar un esperit col·lectiu de poble sense fissures.
També es va projectar un vídeo amb la salutació de les deu persones que van aportar el seu testimoni en el llibre i un altre amb fotografies del 15 d’abril del 2010, dia en què el Parlament de Catalunya va aprovar la municipalitat plena i el poble canongí va sortir al carrer a celebrar-ho.
Finalment, l’alcalde canongí va tancar l’acte donant pas a la cançó “Against the wind” de Bob Seger.
El llibre “La Canonja, 10 anys de la Municipalitat” és un recull dels principals canvis que s’han produït en el poble en aquesta última dècada, des d’aquell 15 d’abril de 2010. Recull tant fets que han marcat i marcaran la història de la Canonja com testimonis directes del procés de la municipalitat i altres testimonis amb arrels canongines que han vist aquests canvis que ha experimentat el municipi.