La Pobla ja respira ambient de Festa Major

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Els actes previs a la Festa Major de Sant Joan, a la Pobla de Mafumet, ja són història. Dissabte va tenir lloc el dinar d’homenatge a la gent gran que, per prudència i fent prevaldre l’interès per la salut de tothom, enguany no ha estat presencial, sinó que els regidores i les regidores municipals van repartir els menús a domicili. Aquest acte, junt amb el partit de futbol de veterans celebrat el mateix dissabte i l’exhibició de patinatge oferta pel Club Patí la Pobla i que va tenir lloc un dia abans, van tancar l’apartat dels actes previs per deixar pas, a partir d’aquest proper dissabte, al gruix dels actes festius emmarcats en la celebració en honor al patró del municipi.

La celebració s’allargarà fins al 27 de juny i inclourà, com sempre, propostes i activitats per a tots els gustos i amb un denominador comú: aplegar públic de totes les edats amb ganes de divertir-se i de recuperar una relativa normalitat en el marc d’unes jornades festives que són molt esperades.

Tampoc no hi faltarà la prudència i l’aplicació de mesures per evitar riscos en matèria de salut. Per això, tots els actes amb públic estàtic o en espais acotats tindran limitació d’aforament i mesures antiCovid, com ara control de temperatura en l’accés al recinte i obligació de fer ús de la mascareta, rentat de mans amb gel hidroalcohòlic i seguir l’espectacle asseguts en el seient assignat.

Així han tingut lloc els actes previs i la normativa es mantindrà durant tota la celebració: des del pregó que marcarà l’inici oficial de les celebracions, fins a l’espectacle ‘Euphoria’, que posarà el punt i final a la Festa Major. Entremig hi haurà temps per a la diversió responsable i segura, començant el mateix dissabte al matí amb l’inici de la gimcana ‘Els tresors de la Pobla’. Els interessats a participar-hi podran fer-ho fins al 27 de juny, quan es donaran a conèixer els guanyadors. I és que la proposta ofereix la possibilitat de recórrer el municipi per descobrir els tresors virtuals amagats i respondre correctament diverses qüestions sobre la Pobla. Cada encert atorga punts, que permeten optar a algun dels premis en joc. Aquesta proposta, gratuïta i per a totes les edats, oferirà tots els seus detalls el 19 de juny, de 10 a 13 hores, a la carpa informativa que serà ubicada a l’entrada del Pavelló.

El mateix 19 de juny suposarà també el tret de sortida de l’exposició fotogràfica ‘Amunt el teló. 25 anys de la Corriola Teatre’. La mostra serà visitable de dilluns a divendres feiners, a la sala d’exposicions del Casal Cultural.
I encara el mateix dissabte, a les 19 hores i des del Casal Cultural, donarà oficialment inici la Festa Major, amb la lectura del pregó. En aquesta ocasió, el pregoner convidat serà el Dr. Rafael Gracia, gerent territorial de l’ICS (Institut Català de la Salut) al Camp de Tarragona.

L’acte serà retransmès en directe pel canal municipal de YouTube, per facilitar-ne el seguiment a aquelles persones que no puguin assistir-hi.

Un cop finalitzat el pregó donarà inici la cercavila pels carrers del poble i fins a la Carpa del Pavelló, a on els pobletans gaudiran d’un espectacle infantil amb Píxels offline, a més d’un berenar infantil amb coca i xocolata.

Finalment i per cloure aquesta jornada inicial de la Festa Major de Sant Joan, la nit del 19 de juny ressonaran a la Pobla alguns dels grans himnes del rock català. Ho faran amb el concert de Sopa de Cabra dins la gira ’30 anys Ben endins’, el disc més venut de la història del roc en català. Les entrades per a aquest espectacle ja estan exhaurides, però els interessats a gaudir d’algun dels espectacles englobats en aquesta celebració encara poden adquirir la seva localitat per al musical de Pica-Pica ‘Fiesta Party (23), l’humor de Comandante Lara & Cia amb l’espectacle ‘A toda costa’ (24), el millor teatre actual de la mà de Joan Pera amb l’obra ‘El pare de la núvia’ (25) o el concert de Festa Major, amb Blaumut i Ginestà sobre l’escenari (26).

La venda d’entrades es fa de manera presencial al vestíbul del Casal Cultural, els dies feiners de 9 a 13 h i de 17 a 20 h.

Més enllà dels espectacles de pagament, tampoc no hi faltaran els actes més tradicionals i arrelats, com són l’encesa de la foguera de Sant Joan, la Missa de Sant Joan, cercaviles i
pirotècnia, activitats infantils i molt més, en una celebració de marcat caràcter solidari. I és que la recaptació íntegra assolida amb la venda d’entrades dels espectacles de pagament serà destinada a una iniciativa de l’ICS Camp de Tarragona, de caràcter social i adreçada als usuaris.