La Draga, que opera a la platja de la Pineda, assoleix els 50mil m3 de sorra

Una tasca que regenera la platja amb un total de 100.000 m3 de sorra

El Port de Tarragona ha assolit 50.000 m3 dels 100.000 m3 totals de sorra per regenerar la platja de La Pineda. Els treballs van començar amb l’arribada de la draga el 16 de maig amb permís per finalitzar les tasques fins al 10 de juny, tot i que té previst acabar aquesta tasca el 3 de juny, data en què la draga hi haurà repòs totalment els 100.000 m3 cúbics.

Es tracta d’una aportació de sorra amb un pressupost total de 2,9 milions d’euros per al període 2020-2023, el que representen uns 700.000 euros cada any.

Aquest tipus d’obres disposa d’una condició especial d’execució de caràcter mediambiental conforme l’article 202 de la Llei de Contractació del Servei Públic.

Les tasques van començar uns dies abans que la draga entrés en funcionament amb la instal·lació de les canonades que transporten els sediments fins a la platja. El treball de la draga, construïda el 1993, consisteix a agafar els sediments de la zona autoritzada davant del cap Salou i transportar-los fins a la canonada instal·lada davant de la costa. Aquesta zona autoritzada es tracta d’una parcel·la submarina situada a la zona II del Port de Tarragona. Els sediments arriben a uns metres de la platja on són repartits finalment per maquinària terrestre.

Aquesta aportació extraordinària de sorra, unida a l’acció dels dics de contenció que hi ha a cada banda de la platja, el contradic dels Prats i l’espigó del Racó, permetrà retornar l’equilibri a la platja de la Pineda.

És una tasca que, anualment, assumeix el Port de Tarragona per fer front a la regressió costanera arran de l’ampliació del dic. Mentrestant, la maquinària aplana la sorra extreta per recuperar metres al mar i adequar l’aspecte de l’espai poc abans de la temporada d’estiu.