El millor teatre amateur torna a la Pobla amb una nova edició de la Mostra M. Carme Baget

La cita teatral ha pujat el teló aquest passat cap de setmana amb dues obres, i continuarà dissabte i diumenge amb dues representacions més

Amb l’arribada de la tardor torna un dels esdeveniments clàssics i imprescindibles de la cultura al nostre territori: la Mostra de teatre amateur M. Carme Baget que, com sempre, veu la llum gràcies a l’esforç, el compromís i la passió de La Corriola Teatre, amb el suport de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet.

Com cada any, la mostra teatral pobletana compta amb diverses agrupacions convidades que, junt amb l’entitat local La Corriola, estan omplint de vida l’escenari del Casal Cultural per representar-hi històries molt variades i de gran qualitat, fetes per aficionats i apassionats del teatre.

I és que, com cada any, la Mostra de teatre amateur M. Carme Baget serveix per donar veu i presència damunt l’escenari al teatre no professional però sí vocacional. Així, a més dels amfitrions i organitzadors La Corriola Teatre, aquesta edició de la Mostra compta amb la participació del Grup de teatre Tracamaca del Perelló. Ells van ser els encarregats d’obrir la Mostra, en la sessió celebrada dissabte passat. La comèdia “Cadascú a la seua”, del grup perellonenc, va donar pas l’endemà diumenge a l’obra “Ca, barret!”, protagonitzada per la secció júnior de La Corriola Teatre.

De cara al segon cap de setmana de la Mostra, el protagonisme serà per a dues agrupacions convidades. En primer lloc, dissabte serà el torn del Grup de Teatre La Tramoia de Vila-seca, que presentarà a l’escenari pobletà l’obra “Dobles parelles”. Es tracta d’una comèdia àcida sobre la quotidianitat d’una parella, de la parella, en general. Els somnis, les pors, les inseguretats, els conflictes, els records i les relacions i vida social fora de la parella es posen sobre la taula, on no s’hi poden posar els peus.

Finalment, diumenge arribarà la darrera sessió. El Grup de Teatre Els Passerrells d’Alforja oferiran al públic pobletà l’obra “Les noies de Mossbank Road”, un relat apassionat i apassionant, una història que parla d’amistat i d’amor. És una amistat que neix en un espai de llibertat, un pis d’estudiants compartit, lluny de tot, família inclosa.

I és entre els 18 i els 19 quan faran l’estirada, juntes tastaran la llibertat d’anar més enllà. Només dos anys de vivències tan pures, intenses i irrepetibles que ja les marcaran per sempre. Un petit paradís, que la solitud, el temps i tot allò que té d’inevitable la vida, ens faran perdre.

Totes dues funcions tindran lloc al Casal Cultural de la Pobla, a les 19.00 hores. Les persones interessades a assistir-hi ja poden adquirir les seves entrades, per qualsevol de les dues vies habilitades: de manera presencial, el dimecres 20 d’octubre al Casal (de 18 a 20 h); i també per Internet, a la pàgina web https://www.entrapolis.com/organitzador/la-corriola-teatre

El preu de l’entrada-donatiu és de 3 euros per sessió. La recaptació íntegra assolida amb les quatre representacions teatrals serà destinada a finalitats solidàries. En concret, l’entitat beneficiària serà l’Associació Astafanias Tarragona, dedicada a oferir orientació i assessorament davant les diferents problemàtiques que puguin sorgir en l’àmbit de les discapacitats psíquiques, així com donar suport a les famílies de les persones afectades per aquestes discapacitats.