La tapa “Esmorzar de l’Horta de Lleida” al concurs nacional de pinxos i tapes, a Valladolid

Es tracta d’una creació de proximitat en base a una torrada amb arengada, oli i raïm

El tinent d’alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, i el regidor de l’Horta, David Melé, han visitat el cuiner Esteve Cantos que, des del restaurant Txoco Gastrobar de Pardinyes, ha elaborat la tapa “Esmorzar de l’Horta de Lleida”, que es presentarà a un dels esdeveniments gastronòmics estatals de referència, el Concurs Nacional de Pinxos i Tapes de Valladolid.

Cantos ha explicat que la tapa, que és una torrada amb arengada, oli i raïm, està pensada i realitzada exclusivament amb productes de proximitat del mercat de Barris Nord i de l’hort familiar que tenen a l’Horta de Lleida.

Cerdà i Melé han felicitat la iniciativa perquè és un nou element de promoció de la ciutat de Lleida a nivell gastronòmic i pel fet que aquesta nova tapa es podrà sumar als elements qualitatius de la Marca d’Horta que aglutina, precisament, el potencial productiu i creatiu de la corona verda de Lleida.

Esteve Cantos és un dels cuiners de referència a Lleida. Es va formar a l’Escola d’Hosteleria de la ciutat i ha anat completant la seva formació per diferents restaurants de prestigi al nord de l’estat espanyol, fonamentalment al País Basc i a Navarra, fins a tornar a la seva ciutat natal.

El veredicte d’aquest concurs nacional se sabrà el proper mes de novembre.