Ciutadans aposta per modificar el pressupost de Salou per prioritzar la protecció de les famílies i de les empreses

El portaveu municipal de Cs, Pere Lluís Huguet, assegura que “davant de la crisi de la COVID-19, tots els partits han d’actuar amb voluntat de consens”

Pere Lluís Huguet, portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Salou. Foto: Julio Collado

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Salou, Pere Lluís Huguet, ha apostat “per modificar el pressupost municipal per prioritzar el suport a les famílies i a les empreses i minimitzar, en la mesura del possible, l’impacte de la crisi de la COVID-19”. “Els pressupostos aprovats han quedat obsolets i és urgent iniciar un procés de revisió per detectar aquelles partides que, per les circumstàncies actuals, no s’executaran i també aquelles que es poden reduir”, ha assegurat.

“Les prioritats han de ser l’atenció a les persones i la recuperació econòmica i així ho han de reflectir els pressupostos”, segons Huguet. Per això, s’ha proposat “la creació de les ajudes directes necessàries per reduir els efectes de la crisi sobre les persones en risc d’exclusió social” i ha afegit que “també s’ha de rebaixar la càrrega impositiva als autònoms, empresaris i professionals de Salou”. En aquest sentit, el document presentat aquest migdia a l’Ajuntament aposta per una exempció de taxes durant tot el temps que aquests col·lectius no puguin treballar i també es demana que s’estudiï una reducció dels impostos que afecten directament als ciutadans. A més es proposa que s’anul·li la pujada de les retribucions que cobren els regidors, un increment que es va aprovar l’estiu passat i que ja va comptar amb el vot en contra de Cs. També es planteja que es redueixi el nombre de càrrecs de confiança.

Huguet ha destacat que “Cs es posa al costat de tot el consistori amb l’objectiu de buscar solucions de forma conjunta i des del màxim consens” i ha assegurat que “des de Cs seguirem presentant propostes viables i constructives, que considerem urgents i que s’afegeixen a les moltes iniciatives ja impulsades des del govern local”.