Dijous, 18 d'abril de 2024
És notícia

Vicent Fibla, nou director artístic del Centre d’Art Tarragona

Avatar photo

El projecte comença a perfilar-se amb la incorporació del nou director i una important inversió per a la millora dels futurs equipaments

El projecte del Centre d’Art Tarragona ja es una realitat, ja que tot i aquest any tan difícil que hem tingut, hem aconseguit obrir-lo i comptar-hi amb tres exposicions. La de l’Àngel Pomerol Mai és massa i les mostres Talent latent de l’SCAN i Iambable de Quim Vilamajó, que es poden visitar fins al 31 de gener de 2021. A més a més, tal i com es va anunciar al desembre de 2019, ja s’ha resolt la convocatòria pública de la direcció artística, que avui venim a anunciar i que ha recaigut en la proposta presentada per Vicent Fibla.

El nou director artístic, present avui a la ciutat, ha visitat la seu actual del Centre d’Art a la Casa Canals, així com les futures seus del Mercat del Fòrum i la Tabacalera. “Vicent Fibla és una persona amb una àmplia experiència i amb un projecte de Centre d’Art molt potent”, ha remarcat l’alcalde, Pau Ricoma. Per la seva part, el nou director artístic del Centre d’Art, Vicent Fibla, ha subratllat que els seus objectius és “convertir el centre d’art en un equipament potent; relacionar-lo amb la resta d’espais del territori, així com ressituar la mirada sobre la Mediterrània”.

Vicent Fibla és actualment director d’Eufònic, el festival d’arts sonores, digitals i visuals de les Terres de l’Ebre (des de 2012), així com de la seva extensió urbana a Barcelona, Eufònic Urbà, al Centre d’Arts Santa Mònica (des del 2013) i el cicle Sons de la Memòria a El Born CCM de Barcelona (2019-2020). Entre 2014 i 2017 va estar dirigint Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre, un dels vuit centres que formen part de la Xarxa d’Arts Visuals de Catalunya. El seu interès per l’encreuament entre disciplines, el caràcter innovador de les propostes i la relació d’aquestes amb el context l’ha portat a treballar i col·laborar amb equipaments, institucions i festivals nacionals i internacionals, que ha donat lloc a projectes expositius comissariats, projectes de creació en residència i cicles d’activitats performatives.

Un altre dels motius que corroboren que el projecte del Centre d’Art tira és la designació, als pressupostos de l’any vinent, de 150.000€ per a la rehabilitació del Mercat del Fòrum. Per a la seu del Mercat del Fòrum, ja s’han fet els primers passos i  ja s’ha redactat el plec tècnic per a la licitació de la redacció del projecte. Aquesta licitació es farà en breu, durant els primers mesos del 2021 i una vegada redactat el projecte es podrà licitar l’obra. Es farà en 3 fases, a la primera part o fase s’habilitarà l’espai a peu de carrer com a espai diàfan, obert i amb la idea d’exposar-hi tot tipus d’instal·lacions.

Així doncs, la Part Alta, de manera imminent, incorporarà un equipament cultural més, “sumat als que ja té com el Museu d’Art Modern i la recuperació del Museu Nacional Arqueològic quan estigui rehabilitat, així com la Casa Canals, el Museu d’Història, entre d’altes, serà el centre neuràlgic de la cultura de la ciutat. Serà un pol d’atracció en art contemporani molt potent”, com ha remarcat l’alcalde i conseller de Cultura, Pau Ricoma. I ha afegeix: “Tarragona mai ha tingut una oferta d’art contemporani i amb el Centre d’Art Tarragona aconseguirem situar la ciutat al mapa d’aquesta disciplina artística en aquest país, a l’alçada d’altres capitals. I és més, aquest equipament també actuarà de catalitzador de talent”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El projecte ‘Sostre 360º’ oferirà suport social i habitacional a joves vulnerables amb risc de carrer

Notícia següent

Detingut a Platja d’Aro per agredir la seva parella al carrer i arrossegar-la pels cabells

Notícies relacionades