Més de 7.300 intervencions, avalen el compromís i la professionalitat del cos de la Policia Portuària del Port Tarragona

Suport en àmbits com el de trànsit, control d’accessos, col·laboracions amb cossos de seguretat i atenció a la ciutadania

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El cos de la Policia Portuària del Port de Tarragona ha gestionat un total de 7.321  intervencions relacionades amb la seguretat integral de les instal·lacions portuàries  i de l’entorn Port i Ciutat durant el primer semestre de 2021. Aquesta dada  representa un increment del 21,3€ respecte a les 6.035 intervencions durant el  mateix període de l’any anterior. 

El cos policial ha donat suport i gestió a gairebé 155 autoritzacions de transports  especials, operacions, que necessiten la seva assistència des de l’entrada al recinte  portuari fins al seu destí i viceversa. Ha dut a terme 168 controls de trànsit i 17  tràmits d’abandonament de vehicles. 

En l’àmbit de la seguretat ciutadana i ordre públic han gestionat gairebé 200  informes i atestats amb una persona detinguda durant aquest període, intentant en  tot moment, reflectir el seu tarannà de cos conciliador i proper a la ciutadania. 

La Policia Portuària manté una estreta i activa vinculació amb el desenvolupament  de la seguretat industrial al Port de Tarragona, per aquesta raó han format part en els 3 simulacres que s’han dut a terme a l’organisme tarragoní en aquest període,  així com la participació en l’activació del PAU, del Pla Interior Marítim i del Pla de  Protecció del Port (codi ISPS). 

Cal afegir que col·laboren de forma activa amb diferents cossos de seguretat com  les 2 actuacions amb Salvament Marítim, 11 accions amb els Mossos d’Esquadra,  5 amb la Guàrdia Urbana de la ciutat o 10 amb la Guardia Civil. 

Tot i això, aquestes dades es complementen amb la gestió de 1.386 trucades  rebudes al telèfon d’emergències o els 15 requeriments de la ciutadania per tal de  resoldre dubtes o situacions puntuals que necessiten la seva intervenció.

Un altre punt, important i neuràlgic pel bon funcionament dins de les instal·lacions  del recinte portuari, és el reconegut i consolidat control d’accessos del Port de  Tarragona. El cos policial del Port ha donat suport a les 375.000 entrades de  vehicles, entre camions, turismes i motos i, gairebé 1.100 controls d’entrada de  vaixells al Port.  

En resum, es tracta d’un cos de policia administrativa professionalitzat i compromès amb la protecció i, convençuts que el projecte de futur que el Port Tarragona va  iniciar en l’àmbit de seguretat i protecció portuària és un sistema de seguretat  pública que vetlla per la ciutadania i pel territori.