Pfizer estudia posar una tercera dosi per fer front a les noves variants

La farmacèutica estatunidenca Pfizer està fent un estudi per avaluar la seguretat d’una tercera dosi de reforç que pugui ser eficaç contra les variants del virus del SARS-CoV-2 que puguin anar sorgint, ha avançat el president i director general de Pfizer España, Sergio Rodríguez.

Pfizer fa estudis de totes les variants del virus del SARS-CoV-2 que han anat sorgint, «des de les inicials a les que han aparegut després».

En aquests moments, la companyia està fent un estudi sobre la variant Delta -que es transmet dues vegades més ràpid que el coronavirus inicial- però ara com ara no ha conclòs.

Rodríguez ha recordat també que Pfizer té assajos en marxa per avaluar la immunitat de la vacuna i que, ara com ara han comprovat -i publicat- que els índexs d’immunització en els primers vacunats amb la pauta completa, es mantenen per sobre del 90% sis mesos després.

«Els resultats s’aniran publicant a mesura que es vagin completant», ha assegurat.

Preguntat pel preu de la vacuna, Rodríguez ha dit que els acords de compravenda són confidencials i que la companyia ha dedicat molts recursos a produir i assegurar el subministrament de vacunes «amb l’objectiu que sigui el més accessible possible a tots els entorns».

Rodríguez ha fet aquestes afirmacions en una roda de premsa en la qual ha anunciat que la planta de San Sebastián de los Reyes (Madrid) serà l’encarregada de distribuir les teràpies gèniques de Pfizer per Europa.

Amb aquesta decisió, «Pfizer reforça el seu compromís amb els pacients i també amb Espanya, perquè apostar per aquesta planta (S.Sebastián dels Reis) és apostar per Espanya i la investigació i la ciència», ha valorat Rodríguez.

A més, Pfizer destinarà 70 milions d’euros a la planta madrilenya per millorar les seves instal·lacions i augmentar la producció.

Les teràpies gèniques són tractaments per tractar les malalties rares, un tipus de malaltia que només a Espanya afecta a més de tres milions de persones.

Es coneixen més de 7.000 malalties rares i es denominen així perquè les pateixen menys de 5 persones per cada 10.000 habitants. La majoria són cròniques i produeixen gran morbiditat i mortalitat prematura, a més d’ocasionar un alt grau de discapacitat i dependència.

Actualment, més de 500 milions de persones a tot món reben algun dels tractaments de Pfizer contra les malalties rares, ha conclòs el president de la companyia.