L’ocupació turística a Tarragona va caure un 44% la primera quinzena de juliol

La nova consellera de Turisme de la ciutat, Cinta Pastó, aposta per fidelitzar els visitants

L’ocupació turística a la ciutat de Tarragona va caure un 44% la primera quinzena de juliol, en relació a les mateixes dates de l’any passat. Tot i això, la durada de les estades ha estat lleugerament més llarga. Són dades de l’Observatori del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat que ha exposat aquest dijous la nova consellera de Turisme de la ciutat, Cinta Pastó.

Pastó ha explicat que han “readaptat la temporada” amb l’objectiu de fidelitzar els visitants. “Volem que la gent vingui, es quedi i torni a Tarragona”, ha emfatitzat. En la seva opinió, les dimensions del municipi i que hi hagi pocs casos de covid-19 són elements que juguen a favor d’assolir l’objectiu.

En concret, les nits comercialitzades als hotels van disminuir un 60,40%, mentre que als càmpings el descens ha estat del 38,60%.

La consellera ha assenyalat que la campanya promocional de la ciutat d’aquest estiu “funciona”. Sobre els reptes de futur, ha indicat que s’intentaran assolir de la mà del sector privat i ha comentat que confia que “cap a l’octubre” el Patronat de Turisme tingui nou gerent, un cop ja s’ha publicat l’anunci perquè es presentin els candidats a la plaça.

Pastó, que també ha assumit la cartera de Domini Públic, ha defensat el nou decret de terrasses, que serà vigent fins al 30 de setembre i que permetrà als bars i restaurants tancar més tard a la nit i poder organitzar concerts a la via pública, en horaris limitats. Tot i això, ha afirmat que la normativa “és més restrictiva” que l’anterior i ha instat els establiments a que compleixin les mesures de prevenció contra la covid-19. Si se’n detecta algun que fa cas omís a les indicacions, primer rebrà un avís. “Al segon, se li tancarà la terrassa”, ha advertit. A més, ha instat la ciutadania que denunciï aquells negocis on no es respecti la distància de seguretat entre taules. Tot i això, ha apuntat que no hi haurà un increment de controls de la Guàrdia Urbana.